Friday, October 3, 2014

Nume de care ne îndoim că sunt scrise în Cartea Vieții. Deocamdată sunt scrise în cartea faptelor ce incriminează

Unul din cititori ne întreabă care au fost numele personajelor din fruntea Asociației Bisericilor Baptiste care au refuzat să ajute pe frații lor peresecutați în România sub Ceușescu. Informația de mai jos îi poate fi folositoare:

Mulți ani șeful Asociației Bisericilor Baptiste din SUA a fost reverendul Arsenie Lucaciu, un agent comunist despre care generalul Pacepa dă informații în cartea sa Pinstripes and Reds. Acesta a fost la conducerea Asociației când noi ne aflam în închisoare. Corespondența lui cu Ioan Bunaciu și ceilalți trădători din fruntea cultului Baptist din România arată că știa de cazul celor loviți de Securitate, dar deoarece el însuși era un agent, nu a intervenit în nici un fel în favoarea lor, deși a fost în vizită în România tocmai în acea perioadă. A fost urmat la conducerea Asociației Bisericilor Baptiste din SUA de alții care au dovedit la fel, totală indiferență față de frații lor din România ce erau persecutați, puși în închisori sau chiar uciși.

La deschiderea cărților faptelor în prezența Celui ce va ședea pe marele tron alb, vor fi revelate toate lucrurile care acum sunt încă ascunse. Trădătorii ce mai sunt în viață au încă timp să se pocăiască mărturisind faptul că i-au uitat pe frații lor când aceștia erau în temniță, ba mai mult, unii i-au trimis ei cu mâna lor la închisoare, făcând plîngere la autorități împotriva acestora și cerând condamnarea lor! Așa au fost Cornel Mara, Paul Bărbătei, Ioan Buncaiu și alții aflați în solda Securității și în colaborare cu mai marii românilor baptiști din America pe care i-au convins să nu intreprindă nimic pentru cei persecutați.

No comments: