Thursday, July 17, 2014

Despre iertarea păcatelor: Cine o face?


23 comments:

Dinu said...

Dacă domnul Branzei crede că el iartă păcatele în numele lui Hristos, atunci singurul lucru ce ar trebui să-l facă ar fi să dea pe la spitale și pe la casele celor muribunzi și să rostească vorbele ce le-a învățat de la nenea Richard. Ar fi în concurență cu preoții ortodocși care cred că tot ce trebuie să facă este să boteze pe noii născuți.

Anonymous said...

"înseamnă că Daniel Branzai și ceilalți ca el ce dau dezlegări de păcate sunt indispensabili pentru mântuirea enoriașilor! Și o astfel de pretenție este înrudită cu hula!"
Da, aceata este Blasfemie si Hula la adresa lui Dumnezeu. Oare nu se teme sa faca astfel de afirmatii ? La urma, ce va face cu pacatele lui, cine I le va ierta ?
Ma intreb: dece Asociatia impreuna cu Presedintele desi sunt in cunostinta de cauza NU vor sa resolve problemele create de Branzei de citiva ani incoace?

Anonymous said...

Eo said:Am reusit sa citesc aproape toate cartile scrise de R.Wurmbrand inlegatura cu perioada trista din inchsorile comuniste,dar...nu am gasit nici-o relatare in care fr R.Wurmbrand ar fi practicat acest act Cultic cu rugaciunea de deslegare pentru cei muribunzi.Si chiar daca ar fi practicat-o,a fost probabil practicata in conditi speciale care l-au determinat la aceasta.Eu mai degraba cred ca acest act cultic este o inventie propie a lui Daniel Brinzei ca sa-si creeze o imagine cit mai grandioasa in fata lumi.Facind apel la sfinti,alegindu-l pe cel mai din virf:R.Wurmbrand si apoi cu ci fr, Pitt popovici pe care-l pomeneste mai des si pe alti oameni mari.in cazul in care D.Brinzei practica rugaciunea de deslegare pentru cei muribunzi,atunci el se descalifica de-a mai fi pastor intr-o Biserica neoprotestanta,fiindca aceasta practica este o blasfemie si o hula la adresa Domnului nostru Isus Hristos si a Bisericii Sale si o intoarcere la paginism si la Ortodoxie(Biserica nu poate ierta Pacatele).Intreb Asociatia Baptista Romana din Statele Unite si Canada"nu are nimic de comentat la aceasta problema grava a lui Brinzei ?Daca NU atunci cre este rolul Asociatiei ?Astept raspuns Eo

Radoi Nicolae said...

Draga anonimule,
Eu am spus că pretenția lui D.B. (în măsura în care este reală și nu e doar o figură de stil!) este înrudită cu hula. Nu spun mai mult. El ar trebui să fie foarte atent ce spune și ce scrie pentru că va da socoteală de sufletele oamenilor pe care le-a afectat. Închipuie-ți că cineva citindu-i cele scrise își spune: „Foarte bine, înainte de moarte mă voi îngriji să chem duhovnicul să pronunțe și pentru mine iertarea păcatelor!” Cine va fi vinovat de rătăcirea lui? Cred că sunt vinovați cei ce l-au făcut să creadă așa ceva.

Radoi Nicolae said...

Dragă Mitică,
Nu mă miră nimic din partea celor ce cred că sunt chemați să stăpânească peste turmă. Ei tratează biserica DOmnului ca pe o companie personală în care trebuie să își mențină controlul.
Un lucrător temător de Domnul va considera întotdeauna că el trebuie să slujească Bisericii în așa fel încît oamenii cei mai potriviți să se ocupe de pozițiile pentru care sunt dotați.

Radoi Nicolae said...

Dragă Eo,
Nu știu nici eu de ce Asociația nu spune nimic în fața acestor rătăciri ale lui D.B. Ar trebui să-l contactați pe fratele Pitt Popovici să vedem ce are de spus, știind că el l-a promovat la Los Angeles pe D.B.

Aveți dreptate în ceea ce spuneți. Dacă D. B. este corect să pronunțe iertarea în Numele lui Isus și a Bisericii sale, existența bisericilor protestatne sau neoprotestante nu mai este justificată. Nu ne deosebim cu nimic de cele două mari biserici istorice ce pretind că au autoritatea să ierte păcatele.
Dar cine știe? Aceste articole s-ar putea să fie preludiul la anunțul lui D.B. că se întoarece și el la ortodoxie. Au mai făcut-o mulți deștepți contemporani. Mihai Oară, Tomoioagă și alții ce s-au crezut așa deștepți încât nimeni nu a fost în stare să ajungă la nivelul lor de înțelegere a Scripturilor și a doctrinelor creștine. De fapt toți cei ce se întorc la ceea ce au vărsat sunt un fel de nori vagabonzi, lipsiți de rodnicia ploii, pomi dezrădăcinați, rătăciți care pun în confuzie pe alții.
Doamne ai milă!

Anonymous said...



"Demisia apostatului Corneliu Constantineanu din pozitia de rector a Institutului Teologic Pentecostal Bucuresti.... Liderii pentecostali au dovedit in cazul acesta, ca si in altele similare, ca asculta mai mult de Dumnezeu decat de oameni." Acesta e un articol publicat recent de catre fr Paul Dan. Domnul sa fie slavit pentru astfel de actiuni. Ramane valabil proverbul romanesc:" De la cap se-mpute pestele." Pe cand si in Asociatia noastra ?

Radoi Nicolae said...

DOmnule Hatem,
Vreți să ne explicați dvs. ce înseamnă, din moment ce credeți că Daniel Branzai poate ierta păcatele?
Dacă îmi spuneți ce înseamnă pentru dvs. versetul ce l-ați invocat, vă voi arăta și eu interpretarea corectă. Dacă Daniel Branzai are dreptate cu iertarea păcatelor de către slujbașii bisericești, atunci trebuie să dea mâna cu papistașii și cu popii care cred că ei iartă păcatele. Nu are nici un rost să stea într-o biserică batistă din moment ce nu împărtășeșete doctrinele baptiste.

Anonymous said...

Vreau sa dau un raspuns pentru cei interesatisi lui L.hatem cit si lui
Daniel Brinzei si Asociatiei.
Conform cu Comentarul Biblic care spune urmatoarele:Se sustine ca ucenicilor lisa dat dreptul de a declara iertarea pacatelor si aceasta consta in faptul ca ucenici
se duc in lume si vestesc Evanghelia
dar unnii oamenii se pocaiesc de pacatele lor si IL primesc pe Domnul si acestora ucenicii sunt
autorizati sa spuna ca pacatele lor au fost iertate(deslegate) de
Domnul si nu de ucenici sau de pastori si preoti de astazi.
Apoi sunt cei ce refuza Harul lui Dumnezeu si nu se pocaiesc,
acestora ucenici si pastori sau
preoti li se permite sa spuna ca
ca pacatele lor vor ramine vesnic
si sunt legati pentru Eternitate
Asa se explica versetul din Ioan
20:23(Celorce le veti ierta pacatele,vor fi iertete si celorce
le veti tinea vor fi tinute(legate
Asa ca nimeni nu poate ierta
pacatele oamenilor muribunzi,nici
nenea Wurmbrand si nici D.Brinzei
si nici un alt preot nu au
autorizatia de a le ierta pacatele
ci numai Domnul Isus cum zice Ioan
1:29(b)(Iata Mielul lui Dumnezeu
care ridica pacatul lumii!).
DE aici rezulta clar ca oricine
sustine ca are dreptul sa faca
acte cultice de deslegarea
pacatelor celor muribunzi face un
pacat strigator la cer care este o
blasfemie si o hula si pe deasupra
fura Slava Domnului fiindca se
pune deopotriva cu Dumnzeu.
As vrea sa incheire as vrea sa
spun cuvintele de durere ale Ap.
Pavel din F.A.20:29-30(Stiu bine
ca,dupa plecarea mea,se vori intre
voi lupi rapitori,care nu vor
cruta turma;si se vor scula din
mijlocul vostru oameni,care vor
invata lucruri stricacioase,ca sa
traga pe ucenici de partea lor.
Barnaba

Radoi Nicolae said...

Draga Barnaba,
Bine spus. Aceasta este teologia protestantă, inclusiv baptistă. DOmnul iartă păcatele celor ce se pocăiesc și cred. Aceștia pot primi asigurarea iertării pe baza spuselor DOmnului Isus. Ucenicii nu au iertat păcatele niciunui om, deși au avut ocazia în repetate rânduri. De o vreme încoace contează nu ce spune Biblia, ci ce spune nenea Richard sau alți ca el, care au probleme cu siguranța mântuirii.

Anonymous said...

Am vazut ca mai multi comentatori ating un subiect mai delicat.Dece Asociatia nu se implica in rezolvarea problemelor grave care se
ridica ca de ex;Devierea dela Adevarul Biblic prin imbratisarea invataturilor false,paginism si intoarcerea la Ortodoxie,etc,
Unul din motive ar fi:ca Asociatia de cind l-a avut pe D.Brinzei ca presedinte,a luat o grava intorsatura,fiindca D.B. a
reusit sa manipuleze lucrurile si
pastorii din Asociatie in favoarea
sa,cerind pastorasilor lui sa semneze o declaratie prin care se vor angaja ca nu vor divulga secretele dela sedintele Asociatiei.astfel acei pastori care au refuzat sa semneze au fost
dela posta electronica a Asoc.
Acun se stie ca noul presedinte
cunoaste totul cu deamaruntul,dar.
"TACE"..Fiindca e prietenul lui
Daniel Brinzei.
Dar traim cu nadejdea ca va veni
VINTUL Duhului Sfint,care va aduce
o vindecare in Asociatie,caci au
facut asa cum zice in Ier.3:21
(caci si-au sucit calea,si au uitat pe Domnul Dumnezeul lor.
Doamne ajuta !

Barnaba

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
gigi din arizona said...

Frati barbati chiar nu aveti ce sa face-ti? mai bine sa ne rugam pt pacea IERUSALIMULUI nu va ocupati timpul cu lucruri care nu zidesc sa ne rugam pt. tara noastra care este incercata prin inundatii ca DOMNUL sa aibe mila de ei si de noi si sa ne pregateasca pt. MAREA intilnire cu DOMNUL ISUS sora gigi

Radoi Nicolae said...

Sora Gigi,
Ne rugăm și pentru pacea Ierusalimului și pentru România care este așa de încercată de calamități. Cea mai mare calamitate este lipsa de pocăință a oamenilor de acolo, începând cu vlădica și sfârșind cu opinca.
Astea spuse, cred că ar trebui să înțelegeți că de aceeași importanță este și menținerea unei doctrine corecte fără de care oamenii nu pot fi mântuiți. Pervertirea Evangheliei este păcat foarte mare. Și dvs. ar trebui să fiți îngrijorată de această tendință care se vede că l-a afectat și pe pastorul Branzai, care nu numai că dă învățătură greșită, dar orientează pe oameni spre predicatori certați cu doctrina corectă. Doamne ai milă!

Anonymous said...

Sr.Gigi din Arizona.
Inainte de a scrie trebuia sa cititi
acest titlu"Pentru cei ce iubesc
pietrele Sionului si se roaga pentru
pacea Ierusalimului."Chiar asta-i
treaba barbatilor,de-a incuraja
fratietatea sa se ROAGE pentru pacea
Ierusalimului,care chiar acum trece
prin necazul lui Iacov,cind forte
ale intunericului cauta nimicirea
lui.Acum Israelul e parasit de cei
mai buni prieteni ai lui.Noi crestini suntem chemati sa-l ajutam si sa ne rugam pentru el.
Romania trece prin aceias situatie
cind fortele intunericului cauta
s-o distruga prin doctrine false,
cade ex.:Crislam,Ecumenism si carismatici,pentru inlaturarea
acestora se cere Rugaciune si
Lupta ,pentru-ca rugaciunea fara
lupta e zadarnica.Aceasta este
treaba barbatilor.
Doamne ajuta-ne
Barnaba

Radoi Nicolae said...

Frate Barnaba,
Mulțumesc. Foarte bine schițat ce avem de făcut. Sper să existe urechi deschise.

val said...

As spune ca desi sunt de accord cu articolul--daca este adevarat ce spuneti in ghilimele ca ar fi declarant D.B. (nu ati dat linkul sa vedem sursa originala), nu sunt de accord cu interpretarea data aici la comentarii a versetului din Ioan 20:3... Felul in care comentatorul a interpretat.o si aprobata de autorul blogului este doar dorinta de a vrea sa fie asa, dar din text nu reiese ce spuneti voi. Versetul e clar: voi (adica apostolii sau probabil "oricare" ucenic insarcinat cu vestirea evangheliei) veti ierta sau nu ierta pacatele. Trebuie sa existe o alta explicatie pt acest verset greu de inteles.

Anonymous said...

Din folosirea figurii de stil sau a metaforei, denota doctrina cuiva?
Domnul Isus pilduia mereu si mereu, apoi a fost acuzat ca "are drac".
Fr Branzei daca are o teologie eronata, o va spune viitorul,
deocamdata e printre noi, activ si dupa carte.
O expresie spusa unui muribund (erou nemeritat al romanilor) in ultimele
clipe din viata, ii aduce usurare. R.W., a fost o minte zdrobita si torturata de-a lungul
vietii, plina de dezamagirii dintre toate felurile (inclusiv marii bisericii
impartasind la masa securistilor), dar a trecut cu bine pragul mortii.
Ioan, inchis pentru cuvant, striga agonind ultimele lui clipe din viata, daca
Isus este Acela, sau sa astepte pe un altul. Wurmbrand a depasit potentialul teologic
al unui om, el socotea vorbele predicatorului ca fiind spuse direct din gura lui Dumnezeu;
si nu aceasta oare trebuie sa socotim cu toti?
Daca ia-ti citit cartile, sa-i urmam pilda in dragoste.
Pace, Shalom, Peace, una din trei; luati si iar luati.

Anonymous said...

Din folosirea figurii de stil sau a metaforei, denota doctrina cuiva?
Domnul Isus pilduia mereu si mereu, apoi a fost acuzat ca "are drac".
Fr Branzei daca are o teologie eronata, o va spune viitorul,
deocamdata e printre noi, activ si dupa carte.
O expresie spusa unui muribund (erou nemeritat al romanilor) in ultimele
clipe din viata, ii aduce usurare. R.W., a fost o minte zdrobita si torturata de-a lungul
vietii, plina de dezamagirii dintre toate felurile (inclusiv marii bisericii
impartasind la masa securistilor), dar a trecut cu bine pragul mortii.
Ioan, inchis pentru cuvant, striga agonind ultimele lui clipe din viata, daca
Isus este Acela, sau sa astepte pe un altul. Wurmbrand a depasit potentialul teologic
al unui om, el socotea vorbele predicatorului ca fiind spuse direct din gura lui Dumnezeu;
si nu aceasta oare trebuie sa socotim cu toti?
Daca ia-ti citit cartile, sa-i urmam pilda in dragoste.
Pace, Shalom, Peace, una din trei; luati si iar luati.

Anonymous said...

”. M-a privit adanc in ochi ca sa fie sigur ca pricepusem. Am clipit si am lasat barbia in jos, in semn de incuvintare."
In acelasi articol Branzei cu cateva randuri mai sus scrie ca Wurmbrand a fost IN COMA in momentul cand a fost vizitat de cei doi Branzei. Apoi face afirmatia ca Richard Wurmbrand L-A PRIVIT ADANC IN OCHI...Se poate sa fi in coma si sa privesti adanc ?

Anonymous said...

"Fr Branzei daca are o teologie eronata, o va spune viitorul,
deocamdata e printre noi, activ si dupa carte."
Poate sa ne spuna Daniel Jurje la ce carte se refera ?
Ionel

Anonymous said...

Vreau sa dau un raspuns,dece TACE
Asociatia Baptista Ramana ?
De si sa mai comentat la acest subiect delicat,totusi vreau sa amintesc adevarul pentru care Asociatia TACE.
In 5 Sept.2011,fostul presedinte al
Asociatiei D.Brinzei spunea in raportul sau urmatoarele citez:
Trebuie sa spunem inca odata ca problemele bisericilor RBA trebuie
rezolvate in perimetrul bisericilor locale,prin pastorul,comitetul si adunarea lor
generala.
pentru a fi reprezentantul tuturor,presedintele RBA.trebuie
tinut deoparte si deasupra starilor de conflict.
In concluzie Presedintele Asociatiei actuale face exact ce a
propus atunci DB in cazul lucrarilor Asociatiei la Sacramento si noul Presedinte se
supune.
Acum cind ar trtebuie sa i-a masuri impotriva abaterilor dela
Biblie si doctrinare ale lui DB.
nu are nimic de spus.E explicabil,
dar nu stiu pina cind ?
Barnaba

Anonymous said...

Din comentariul citit pe Blogul Dvs.
Am inteles ca:D.Brinzei pe blogul
sau sterge orice comentariu ce nu-i
convine si lasa numai pe cei ce il
ridica in slavi,tot asa cred ca el
roaga pe prieteni lui sa puna si ei
comentari pe blogul Dvs.ca sa mai
neutralizeze efectele negative ce
ar veni asupra lui D.Brinzei.
Deci nu va nelinistiti de acest
lucru fiindca el practica demult si cu alte bloguri ce-l au pe el
ca obiectiv,am observat cu mai mult timp in urma acelas lucru.
Barnaba