Saturday, July 26, 2014

Oare cine are dreptate: papa Francis, Daniel Branzai sau Rick Warren?

Pastorul Daniel Branzai îl numește pe papa Francis „marele șarlatan” dând impresia că se detașează complet de teologia catolică și de curentul ecumenic.

Rick Warren îl numește pe papa Francis „our new pope” și pretinde că este un om care face toate lucrurile corect (papa a declarat că homosexualii, marxiștii și activiștii pe tărâmul avortului sunt apreciați și bine veniți în biserica Romei), fiind un model de bunătate și umilință. El susține că iubirea și aprecierea pentru papa Francis este totuna cu iubirea și aprecierea lui Isus, ceea ce arată confuzia teologică și morală în care se zbate și faptul că este total deschis pentru ecumenism.

Daniel Branzai spune că Rick Warren este un predicator principial ce a păstrat biserica ce o păstorește pe linia doctrinelor biblice fără a se face vinovat de compromisuri în privința teologiei, a orientării spre ecumenism sau a diluării poziției față de homosexualitate. Astfel, pastorul D. Branzai susține că acuzațiile ce i se aduc lui Rick Warren sunt lipsite de temei .

Să descâlcim puțin lucrurile, în cazul în care pot fi descâlcite. Dacă Daniel Branzai are dreptate cu privire la papa Francis, atunci Rick Warren este greșit. Dar Daniel Branzai a declarat sus și tare că Rick Waren nu este greșit, ci greșiți sunt detractorii acestuia!

Acum, cine este greșit și cine are dreptate?

3 comments:

Anonymous said...

„Ca mai toți muritorii (includ aici pe toți teologi din toate timpurile), Rick (Warren) a
vorbit uneori aiurea și a încercat și lucruri neobișnuite. Asta nu l-au făcut însă mai
puțin ,,baptist“. Dimpotrivă!
Sunt de acord cu toate cele spuse și făcute de Rick? Nu. Reciproca este însă la fel de
adevărată. Nici Rick nu cred că este de acord cu tot ce am spus sau am făcut eu ... ( și el și
eu avem dreptul la ,,răz-gândire“). Important este însă că suntem de acord în doctrinele
importante și, mai ales, că suntem la fel de mântuiți prin Christos.”
http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/04/19/de-paste-la-saddleback-church/

Unitate in diversitate! Exact tipul de discurs sustinut si de Cristian Barbosu. Se pare ca au mentori comuni. Apartenenta mega-liderilor evanghelici sau emergenti la miscarea ecumenica, carismatica sau chiar Consiliul pentru Relatii Externe (organizatie masonica care militeaza pentru un Guvern Mondial Unic in care Rick Warren a recunoscut ca e membru) - nu-i deranjeaza catusi de putin pe acesti pastori romani. Nici nu e de mirare. Instruirea lor teologica de sorginte suspecta i-a invatat sa gandeasca corect politic. In ce ma priveste, eu sunt convins ca organizatiile ecumenice gen Big-Impact, Campus Crusade for Christ, Harvest Bible Chapel, Asociatia Willow Creek, BEE-International si orice alta organizatie exponenta a miscarii (eretice) de crestere a bisericii - au creat prin instruirea lor... monstri teologici.

I-am mai scris lui D.B.:

"In ceea ce-l priveste pe Rick Warren, daca considerati ca un membru al CFR merita pledoaria d-voastra, nu pot aprecia, cu respectul cuvenit, decat ca aveti o problema serioasa cu obiectivismul! Sau, mai grav, ca sunteti la randu-va membru nedeclarat al societatilor secrete sau cel putin un simpatizant al acestora. Totusi, nu-mi prea vine a crede!"

Raspunsul domniei sale:

"Atacul tău cu CFR-ul este copilăresc, asemenea teologiei tale."

Evocandu-l pe Rudolf Ebertshauser, autorul cartii "Cresterea bisericii sau seducerea bisericii",in care demasca miscarea de crestere a bisericii, Daniel Branzai mi-a replicat:

"Autorul citat de tine are, pe drept, de ce să nu adere la o ,,mișcare de creșterea bisericii“. Situația jalnică a bisericilor evanghelice din țara lui îi susține punctul de vedere … Rudolf Ebertshauser este unul dintre cei care scriu ,,din patul lui Procust“, ca mai toți preudo-apologeții puri. Dacă ar pune în practică măcar unele din principiile pe care le critică ar mai avea încă șanse să se întoarcă în ,,mișcarea Duhului Sfânt“. Este însă alegerea lui … și a ta. Duhul Sfânt nu forțează pe nimeni, ci, părăsind adunările unde nu este dorit, pleacă spre cei care-l așteaptă cu brațele deschise (și uneori chiar ridicate)."

Reactia mea:

"Miscarea de crestere a bisericii este una ecumenica. Indrazniti sa declarati ca miscarea ecumenica e “miscarea Duhului Sfant”? Sau v-am inteles gresit?

Apreciati ca si in tara noastra situatia bisericilor e… “jalnica”? Si ca are nevoie de principiile salutare ale miscarii de crestere a bisericii care sa previna extinctia? Probabil asa credeti. Dati-mi voie sa va spun de ce cred eu (dupa umila mea parere) ca aveti aceasta prejudecata (daca o aveti). Ea v-a fost inoculata insidios de-a lungul instruirii si/sau conditionarii psihologice la care ati fost supus timp de decenii. Poate ma insel, dar permiteti-mi sa avansez ipoteza ca mentorii d-voastra (ca si in cazul lui Warren) sunt “lupi rapitori”, agenti iezuiti sau controlati de acestia, a caror agenda e pervertirea (neo)protestantismului. Stiu, suna pueril, dar e convingerea mea. Sper din tot sufletul sa ma insel!"

Anonymous said...

Nu-i obligatoriu sa-mi publicati comentariul. E mai mult pentru d-voastra! Cum doriti!

Radoi Nicolae said...

Dumneavoastră cereți prea mult de la unul care se complace conștient în ambiguități și imprecizii considerându-le o virtute. Vă bateți gura de pomană cu oameni care sunt plini de ei înșiși și prin urmare incapabili să recepteze o critică constructivă.

Apropo, de ce nu l-ați întrebat cât a crescut biserica ce o păstorește de când cu mâinile ridicate? Ar putea evalua personal valabilitatea teoriilor la care subscrie!