Thursday, July 31, 2014

Mai îi pasă cuiva din Asociația Bisericilor Baptiste din America de acuratețea doctrinară?

Daniel Branzai, pastor al unei biserici baptiste din Los Angeles și membru împreună cu biserica ce o păstorește în Asociației Bisericilor Baptiste din America, susține că Domnul Iisus Hristos a avut o natură păcătoasă. O asemenea poziție doctrinară este o insultă la adresa Domnului Iisus, singurul om neatins de păcat, singurul născut în rasa umană fără a avea o natură păcătoasă.

Același predicator susține că el are autoritatea de a ierta păcatele. Pastorul în chestiune a fost președintele Asociației menționate și reprezintă și la ora actuală bisericile baptiste române din America. El ia apărarea lui Rick Warren, un liberal și ecumenist notoriu, declarându-l un excelent  păstor, deși Rick Warren susține, printre altele, că papa Francis este un bun creștin ce demonstrează în trăirea lui viața lui Hristos.

În cazul în care pastorul Branzai ar fi atacat onoarea păstorilor din Asociație, aceștia ar fi ripostat energic. Dar când a atacat onoarea Domnului Iisus scriind negru pe alb că a avut o natură păcătoasă ca a noastră (și nu vrea să corecteze cele scrise), pastorii Asociației nu s-au simțit deloc datori să apere onoarea Domnului. O Asociație Baptistă ce îl are în sânul ei pe pastorul Daniel Branzai stă și îi citește declarațiile aberante și nimeni nu se scandalizează!

4 comments:

Akka said...

Va atrag atentia asupra faptului ca Consiliul Vatican 3 din care, pasamite, au fost extrase afirmatiile atribuite Papei nu a existat niciodata si ca documentul pe care l-ati pus la link face parte dintr-un site satiric. Cititcu atentie materielele pe care ni le oferiti ca sustinere pentru pozitiile pe care le adoptati public.

Radoi Nicolae said...

Aveți dreptate. Am eliminat site-ul din text. Mulțumesc de atenționare.

Akka said...

Apreciez sinceritatea cu care ati primit observatia si faptul ca ati postat si comentariul, nu doar ati facut modificarea de rigoare. Voi mai reveni sa va citesc.

Radoi Nicolae said...

Toți greșim în multe feluri. Eu unul mai mult ca alții, dar accept să fiu corectat. Mai ales cînd cei ce o fac dovedesc spirit creștinesc de într-ajutorare. Avem nevoie unii de alții pentru a ne verifica și evalua corect. Mulțumesc din nou.