Tuesday, May 24, 2011

A căzut un „străjer”... Să îl compătimim, sau să îl condamnăm?!


După ce s-a lăudat timp de peste doi ani că el este străjerul de care vorbeşte Ezechiel 33 ce avertizează pe oameni de pericolul care urmează (ziua judecăţii în 21 mai 2011), după ce a antrenat sute de mii de oameni în acţiuni de popularizare a „zilei prăpădului,” cheltuind milioane de dolari din buzunarele acestora, profetul fals Harold Camping a fost făcut de ruşine în faţa presei, când „profeţiile” lui nu s-au actualizat. Ce să spunem despre credulii care l-au urmat orbeşte în prostia lor şi şi-au golit conturile bancare, în campania care anunţa ziua judecăţii sub pretenţia unei revelaţii infailibile? Sunt de compătimit, sau de condamnat?

Ce să spunem de ceilalţi „străjeri,” care adună şi ei pe orbii din România şi îi antrenează pe drumul spre groapă?  După cutremurul devastator din Japonia (11 martie), unul din „străjeri” a „decretat profetic” (din capitala României de pe malurile congregaţiei Râul Ceţii) oprirea oricărui cutremur în Japonia, şi apoi a extins decretul la toate regiunile lumii (era să zic „la toate judeţîli lumii”). Numai că „decretul” său a fost „suspendat” de cutremurul al doilea ce a survenit în Japonia, la mai puţin de o lună după primul (7 aprilie, cu o magnitudine de 7.1 Mw). Când un „străjer” cu pretenţii de profet este dovedit fals (prin faptul că profeţia nu i s-a împlinit), şi totuşi unii mai vin să îi asculte „enormităţile decretive,” ne întrebăm şi în cazul acestor oameni, care este atitudinea ce se cuvine să o asumăm: să îi compătimim, sau să îi condamnăm?

S-a făcut de râs un „străjer.” De fapt a fost vrednic de râs din momentul în care s-a proclamat „străjer” cu pretenţia că oferă în mod infailibil „mesajul lui Dumnezeu” pentru zilele noastre! În realitate acel „străjer” nu putea să avertizeze pe nimeni, deoarece era el însuşi orb! Putea însă duce în rătăcire, ceea ce a şi făcut! Tragic este că unii încă îl consideră străjer şi profet! Oare cât vor mai bâjbii unii pe lângă râul ceţii? Cât timp vor mai trăi cu iluzia fatală că au „credinţa adevărată?” Oare când vor cădea şi ceilalţi „străjeri?”

66 comments:

Anonymous said...

Nu-i compatimim si nici nu-i condamnam.
Ii lasam in plata Domnului.
Trebuie insa sa avertizam oamenii , pentru ca acestia au menirea a-i duce in ratacire.
Se urmareste orice atrage atentia; nu importanta taririi prin Duhul Sfint, ca sa ajungem asemenea lui Hristos.
Se cauta daruri, in loc de o viata noua in ascultare.

Rodica Botan said...

http://rodicabotan.blogspot.com/2011/05/cui-o-sa-fie-rusinea-data-viitoare.html

Este o vorba in popor..."daca ma tragi pe sfoara odata...sa-ti fie rusine!!!(e vina ta)...dar daca reusesti si a doua oara...sa-mi fie rusine!!!( e vina mea ca ti-am dat voie) "

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Domnule Nicoale Radoi,
Am citit un articol de-al dvs in care lansati diverse acuzatii impotriva lui Ton. Am o intrebare pt dvs: De ce dvs, pastorii baptisti, nu scoateti la lumina publica dosarele CNSAS? Daca dati dovada de transparenta, as vrea sa vad o ancheta jurnalstica serioasa, facuta cu martori nebaptisti, din care sa rezulte ca Ton a fost singurul colaborator. Daca nu a fost el singurul colaborator iar ceilalti pastori baptisti in exerictiu sunt menajati de dvs, atunci inseamna ca umblati cu masuri strambe de cantarit si Dumnezeu va va pedepsi pentru aceasta. Am inteles ca Paul Negrut a venit cu smecheria aceea de-ai pune pe pastorii baptisti sa declare pe propria raspundere daca ai colaborat sau nu si cu asta s-a pus un cearceaf peste toata treaba. Vrem sa vedem o "rascumpare a memoriei" si la baptisti. Daca lucrurile se camufleaza, cel putin sa nu aruncati cu pietre dupa altii. Cum se face ca nici un crestin baptist in exercitiu nu este sanctionat public de catre dvs, pastorii baptisti, dar aruncati fara scrupule in Ton si in Strajeri? Consider ca este o intrebare pertinenta la care ar trebui sa raspundeti.

Anonymous said...

Ca "slujitori" ai Evangheliei, voi ar trebui sa-i castigati pe oameni la Hristos prin dragsote. Din pacate, la ora actuala asistam la un macel baptist. Nici o alta religie din Romania nu a mai procedat in felul acesta cu "fratii lor de credinta". Inteleg ca va pasa dar Biblia spune ca "daca un frate a ratacit de la credinta, sa-l intoarca un altul...". De asemenea, tot Biblia spune ca ce este in noi este mai tare decat toate ereziile lumii. Se pare ca voi nu aveti aceasta siguranta de aceea incercati sa va faceti singuri dreptate si sa obstructionati orice miscare de trezire, stand la panda si vanandu-i greselile, precum fariseii de odinioara. Cine va da dvs, domnule Radoi, acest drept? Inteleg ca sunt baptisti de-ai vostri. Dar lamuriti-ma si pe mine cum stau lucrurile. Odata ce cineva devine baptist, el devine proprietatea/ sclavul tuturor baptistilor si acestia pot sa faca ce vor cu el, sa-si bata joc de el prin piete iar ceilalti (vecini, prieteni, membri de familie) nu au voie sa reactioneze "deoarece este baptist de-al nostru si facem ce vrem cu el?". E bine sa raspundeti la aceste intrebari sa stie si cei care se gandesc sa se faca baptisti.

Anonymous said...

Va recomand sa cititi articolul de la linkul de mai jos si sa-l comentati:

http://www.informatiadebihor.ro/ancheta/5241-apel-la-responsabilitate-baptist

Pana acum se pare ca doar baptistii au fost spurcati la gura si au considerat ca ei au dreptul exclusiv sa spurce pe cine cum vor iar la altii sa mearga in genunchi dupa colecte, sa cerseasca bani. S-a dus baba cu colacii.

Nicolae Rădoi said...

Domnule Anonim (12:42PM, îmi pare rău că trebuie să vă identific în felul acesta), se vede că nu mi-aţi citit articolele. Eu am expus nu doar pe Iosif Ţon, care ne-a trimis la închisoare cu sânge rece, ci şi pe ceilalţi trădători ai fraţilor lor, cum au fost cei de la Comunitatea Timişoara (am pomenit numele lui Ioan Stanca, Ieremia Gavagină, Ioan Băleanu, etc.) şi cei de la Bucureşti (cum a fost Cornel Mara, Paul Barbatei, Ioan Bunaciu, etc.). Se vede de asemenea că nu cunoaşteţi eforturile lui Daniel Mitrofan care a scos la iveală informaţii incomode pentru colaboratorii baptişti (vezi cartea Pigmei şi Uriaşi, care precede cu câţiva ani pe cea a lui Vasilică Croitor). Deci şi în privinţa deconspirării colaboraţioniştilor, baptiştii au luat-o înaintea penticostalilor. În cartea lui Daniel Mitrofan veţi găsi confesiuni ale lui Iosif Ţon, făcute după ce au ieşit la iveală informaţiile incomode, cum că a promis să colaboreze cu securitatea ca şi condiţie pentru a pleca la studii în Apus, cum că a dat informaţii despre Alen Scarfe, un britanic venit în România pentru a culege informaţii despre persecuţia credincioşilor români (şi aceasta în 1973, când El, chipurile lupta pentru drepturile credincioşilor), declaraţiile lui date securităţii după plecarea în America, ce îl încriminează, etc. Ce faceţi cu toate aceste informaţii? Le daţi la o parte numai pentru că acum susţine că vorbeşte în limbi? Şi de ce aţi fi atât de dornic să apăraţi pe străjeri, care şi-au dat în petic în atâtea privinţe: asocierea cu apostolii Satanei din Johannesburg, subscrierea la doctrine eretice ca Health and Wealth, profeţii mincinoase ca "oprirea cutremurelor în Japonia," etc. etc. Câte dovezi mai vreţi ca să înţelegeţi că Iosif Ţon este un lup răpitor ce se asociază cu alţi lupi răpitori?

Anonymous said...

Domnule Nicolae Radoi,
Ce parere aveti de faptul ca Paul Negrut s-a declarat "apicultor" desi, in una din predicile sale, spunea ca nici nu stia unde erau stupii. In plus, hai sa fim onesti, Negrut nu era pastorul principal al bisericii "Emanuel", deci nu era el tinta numarul 1 a comunistilor. Apoi, ce parere aveti ca Paul Negrut scrie un articol in care il contrazice pe Ton cand acesta a spus ca au existat mai multi pastori baptisti care au colaborat cu Securitatea iar Negrut insinueaza ca Ton minte cand afirma aceasta? Va pot trimite comentariul lui Negrut, sa vedeti despre ce este vorba. Cum se face ca Negrut nu a luat pozitie fata de nici unul dintre ceilalti,in afara de Ton? Cum se face ca acum nu recunoaste ca treaba cu apicultura a fost o viclenie bazata pe minciuna? Daca doriti, pot sa postez pe youtube secventa din predica lui Negrut de acum cativa ani in care se lauda triumfal cat de ingenios a fost el ca a gasit acea metoda.

Nicolae Rădoi said...

Pentru Anonimul de la 1.02PM:
Se vede de la o poştă că nu aţi citit articolele mele prin care am arătat modul în care Dumnezeu a câştigat la credinţă pe cei care m-au persecutat, pentru că au văzut în viaţa mea dragostea Domnului Isus Christos (mă forţaţi să mă laud, ceea ce nu îmi place). De asemenea se vede de la o poştă că doriţi să ascundeţi mârşăviile celor ce au colaborat cu comuniştii sub pretenţia că trebuie să le arătăm dragoste şi să nu îi expunem. Ceea ce facem noi în aceste articole este o dovadă a dragostei ce confruntă pe făptaş cu fapta ce loveşte în Domnul Isus, de care făptaşii trebuie să se pocăiască (dacă au fost vreodată pocăiţi). Domnul Isus a expus falsitatea cărturarilor şi fariseilor public. Era un efort al Domnului de a-i determina în ultimul ceas la pocăinţă. Se vede că d-ta vrei să ai mâinile mânjite de sâmgele celor ce au greşit şi stau cu păcatele nemărturisite, pentru că îi aperi, în loc să îi îndemni la pocăinţă. De asemenea sunt uimit că apăraţi până şi pe cei care răspândesc erezii, sub pretextul că cel ce este în noi este mai tare decât cel ce este în lume! După felul d-tale de argumentare ar trebui să scoatem din Scriptură textele care expun pe eretici şi învăţăturile lor. Se vede că sunteţi mult mai interesaţi de apărarea ereticilor decât de apărarea celor ce pot cădea victime ereziei. Nu puteţi înşela pe nimeni cu acest mod de argumentare. Dacă aţi iubi pe Domnul Isus, aţi iubi adevărul şi dreptatea. Se vede că amândouă vă sunt străine la ora actuală!

Anonymous said...

Am o intrebare pentru dvs. Cand cineva recunoaste ca a gresit, ar trebui sa-si recunoasca in mod particular, specific acele greseli sau e suficient daca spune ca nu e perfect si recunoaste ca mai are si el greseli? Va rog sa ne arati situatii in care pastorii dvs baptsiti, necolaboratori cu Securitatea, isi recunosc greselile, adesea evidente pentru publicul larg. Ce exemplu dau acesti oameni pentru enoriasii lor? Acestia invata de la liderii lor sa nu isi recunoasca nici ei greselile (nepocainta) ci sa caute sa gaseasca orice subterfugiu sa scalde minciuna drept adevar.

Anonymous said...

In legatura cu "ereticii", as vrea sa clarific ceva. Daca din punct de vedere al baptistilor, anumite manifestari sau interpretari sunt 'eretice", la fel din punct de vedere a tuturor nebaptistilor, anumite interpretari ale baptistilor sunt "erezii". Sunteti de acord? Daca nu ar fi asa, am fi toti baptisti. Dvs nu ne puteti trece pe toti cu forta la baptisti si nu aveti nici un drept sa strigati mai tare decat alti evanghelici. Si ceilalti evanghelici pot sa strige la fel dupa baptisti "eretici" pentru ca e clar ca asa-i considera din moment ce nu sunt baptisti, nu?
In plus, in cadrul baptistilor cesationisti, aveti mari discrepante in ce priveste doctrina manturii: aveti calvinisti, arminianisti (semi-calvinisti etc). Care din ei sunt "rataciti"? Care sunt "eretici"? Scriptura este una singura. De ce baptistii arminiasti nu ar avea dreptul sa strige dupa cei calvinisti ERETICI? Va intreb in modul cel mai sincer.

Anonymous said...

Apoi, daca vreti sa lucrati cu frica de Dumnezeu, ar trebui sa sccrieti in mod obiectiv cine sunt Strajerii. Ar trebui sa recunoasteti ca multi dintre ei sunt politisti crestini prin care s-au intors la Dumnezeu un numar mare de oameni. Biblia spune: "ce vreti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel". Baptistii la ora actuala fac altora ceea ce nu ar dori ca altii sa le faca lor. Cum apare un articol anti-baptist negrutist, cum sar cativa in sus si dau tot felul de calificative. Pai cine le da dreptul acestor oameni sa ii atace pe altii in numele religiei lor? Limbajul liderilor baptisti este dea dreptul vulgar. In plus, vreau sa va intreb cinstit: ce inseamna "libertate religioasa" pentru dvs? Daca baptistii au cerut libertate religioasa in Romania, ei au facut asta ca oamenii sa poata trece de la ortodocsi la baptisti, fara a fi ostracizati in spatiul public. Corect? Ei bine, "libertate religioasa" e LIBERTATE RELIGIOASA nu e "Libertate Baptista". Prin urmare, daca baptistii se plangeam ca ortodocsii ii batjocoresc pe cei care se fac baptisi, pai dragilor, dragutilor, nu e normal ca nici voi, baptistii, sa nu strigati dupa altii pe toate blogurile voastre atunci cand isi schmiba teologia baptista? Sau asta vi se pare perfect normal? Cine mai are acest drept in afara de baptisti? Au si altii dreptul sa se exprime liber in spatiul virtual si sa explice ca din punctul lor de vedere baptistii sunt eretici? Poate cineva sa faca asta fara ca baptistii sa nu lanseze atacuri la persoana respectiva? NU! Pai atunci, care e logica dvs, ca baptisti? Astept un raspuns la obiect.

Nicolae Rădoi said...

Pentru anonimul de la 1.46 PM
Se vede că nu sunteţi în stare să faceţi distincţie între păreri diferite şi erezie. A avea convingeri calviniste sau arminiene nu constituie erezie. Dar dacă crezi că Isus vrea să îi facă pe toţi bogaţi şi sănătoşi, dacă crezi că tu eşti Dumnezeu şi poţi crea ce vrei prin cuvântul gurii tale, dacă afirmi că orice boală este o dovadă a păcatului în viaţa ta şi trebuie să fii eliberat de duhul care produce acea boală, şi dacă afirmi că toţi credincioşii care sunt bolnavi au păcate nemărturisite, dacă crezi că tu poţi decreta oprirea cutremurelor şi dacă crezi că Duhul Sfânt te trimite la Berlin ci 20 de fecioare, acestea sunt toate erezii. Aceştia sunt oamenii cu care Iosf Ţon s-a asociat. Dar ce contaeză asocierea cu ereticii, când de decenii a fost asociat cu persecutorii fraţilor săi?
De ce înghiţi din nou cămila şi strecori ţânţarul?

Nicolae Rădoi said...

Dacă vrei să purtăm o discuţie principială, te rog să încetezi cu invectivele la adresa altora care nu au nimic de-a face cu discuţia noastră. Altfel vei fi oprit de la comentarii.

Anonymous said...

Domnule Nicolae Radoi,
Haideti sa discutam principial. Prin demascarea unor fosti colaboratori ai Securitatii, dvs scoateti la lumina publica pacatele altora. Corect? Intrebarea mea este: daca tot considerati ca e normal si moral sa faceti aceasta, de ce nu va ocupati si de pastorii duplicitari in exericitiu, care isi permit sa minta cu fata senina si cu zambetul pe fata, cum e cazul acelui pseudo-apicultor pe care dvs il numiti cu generozitate "pastor".

Anonymous said...

Aici discutam despre pastorii duplicitari. Dvs aduceti argumente peste argumente ca Ton sar incadra in aceasta categorie. Cand eu insa aduc 10 de argumente (dovezi) clare din care rezulta ca Paul Negrut este un individ duplicitar, mereu mi se spune "Nu judeca" sau "Biblia nu ne da voie sa judecam". Asta nu o mai inteleg. Adica, in urma cu 5 minute ei il judecau pe Ton (de parca ei ar fi fost pe scaunul lui Moise) iar acum, folosind acelasi principiu, am incercat sa le arat duplicitatea unui lider adulat de ei si mi se spune sa nu judec. Prin urmare, pe Negrut nu ne da Biblia voie sa-l judecam dar pe Ton, da? Cata ingustime mintala, dupa parerea mea. Am sa va pun 10 intrebari despre Paul Negrut si sa vad care dintre dvs poate sa raspunda la aceste interbari. Veti publica textul meu in care demonsterz ipocrizia lui Negrut? Sau dvs - in spiritul dreptatii - publicati doar articole impotriva lui Ton si a Strajerilor? (si a fostilor colaboratori).

Nicolae Rădoi said...

Domnule Anonim,
Se vede că nu sunteţi interesat de dialog, ci să înveninaţi. Se pare că nu cunoaşteţi lucrurile despre care vorbiţi, ci sunteţi plătiţi să apăraţi o cauză dragă securităţii din România,şi anume de a apăra de expunere un fost şi probabil prezent colaborator al lor. Străjerii nu sunt organizaţia poliţiştilor din România, aşa cum a răspândit zvonul securitatea. Nu sunteţi nici măcar penticostal, aşa cum vreţi să păreţi. Nu înţelegeţi nimic din ceea ce este libertate religioasă. Domnul Ţon poate să practice închinarea care îi place, şi cu cine îi place, dar nu are dreptul să se mai numească baptist din moment ce subscrie la doctrine care au fost combătute din totdeauna de baptişti, ca de exemplu: doctrina că Dumnezeu oferă şi astăzi revelaţie nouă, doctrina mântuirii şi a menţinerii în mântuire prin fapte, doctrina că orice boală este dovada posedării de către un duh rău, etc.
A-l expune pe Iosif Ţon şi ereziile pe care le predică nu înseamnă negarea libertăţii lui religioase. Dimpotrivă, dacă nu am avea acest drept de a-l expune ar trebui să ne îndoim de existenţa libertăţii religioase. Dar se pare că tocmai această libertate religioasă vă deranjează!
Dar ca să întoarcem puţin lucrurile, de ce oamenii securităţii au sărit imediat în apărarea lui Iosif Ţon, atacând pe cei care i-au expus colaborarea şi învăţăturile greşite? Ce interes are securitatea şi la ora actuală să îl apere în faţa publicului? Cine eşti d-ta, care refuzi să te identifici, dar îl aperi cu înverşunare? Eşti corect? Eşti integru când refuzi să te identifici, dacă lupţi pentru o cauză dreaptă? Îndemnul meu ar fi să treci de partea Domnului Isus care a fost batjocorit de Iosif Ţon prin trădarea fraţilor, prin colaborarea cu torţionarii comunişti, şi prin asocierea cu ereticii zilelor din urmă.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Domnule Nicolae Radoi,
Vorbind de libertate religioasa, dvs spuneti ca aceasta include si libertatea dea va pronunta impotriva Strajerilor. In acest caz, libertate religioasa include si dreptul ortodocsilor de ai numi pe baptisti "eretici" si "sectanti" pentru ca baptistii "strica" doctrina sanatoasa a bisericii ortodoxe, din punct de vedere a ortodoxiei.

Anonymous said...

Am o intrebare pt dvs. Se poate predica si cu fapta sau doar cu vorba? Daca se poate predica si cu fapta, ce parere aveti de cei care se uita la liderii baptisti in momentul de fata si ii vad ca acestia nu recunosc NICIODATA ca au gresit. Dupa cum am precizat intr-un mesaj anterior, ati recunoaste pacatele nu inseamna sa admiti ca nu esti perfect. Acesta admite oricine. Pocainta inseamna sa te caiesti in mod particular de fiecare pacat. Din toata zanzania asta provocata de baptsiti, nimeni nu a gresit? Apoi, cu revelatia, hai sa fim seriosi. Voia lui Dumenzeu generala o gasesti in Biblie dar cand ai in fata doua alternativa si nici una din ele nu contravine Bibliei, pe care o alegi? Daca lui Dumnezeu ii pasa si de un fir de par care-ti cade, sa nu-l intereseze oare cand alegi un drum in viata? (ca Dumnezeu nu mai vorbeste oamenilor decat prin predicatori baptisti?). Desigur, dvs veti veni cu exemple negative in acest sens. Exemplele insa nu spun nimic. La fel pot si eu sa scot niste exemple de baptisti rataciti si sa trag concluzia,pe baza acelor exemple, ca lucrarea baptistilor este una mincinoasa. In plus, Paul Negrut (marele vostru cesationist) a pornit pe calea baptismului ca baptist carismatic. Sa nu incercati sa spuneti ca nu este asa, ca pot sa postez si acea portiune pe youtube. Vi se pare "cesationist" faptul ca auzi voci care iti dicteaza subiectul la examen? Pai, atunci pe el de ce nu-l declarati eretic? AIci se vede clar ca sunteti porniti impotriva unor oameni, nu impotriva unei doctrine sau sa aparati doctrina, cum pretindeti. Nu mi-ai raspuns cum e cu calvnismul si arminiasmul, care din ei sunt proroci ai lui Baal?

Nicolae Rădoi said...

Domnule Anonim,
Ortodocşii pot să declare pe baptişti şi pe penticostali eretic, şi au libertatea să o facă, dar acest lucru nu îi face eretici. A fi cesaţionist sau continuaţionist (dacă vrei) nu face pe nimeni eretic. Dar a schimba doctrina mântuirii prin credinţă şi a-i substitui una a mântuirii prin merite, a nega suficienţa crucii Domnului Isus, etc, este erezie, în conformitate cu Scriptura. Dacă vreţi să criticaţi pe păstorii baptişti care au probeleme, aveţi tot dreptul. Dacă au făcut fapte reprobabile şi nu s-au pocăit, este mai bine pentru ei să fei expuşi şi să se pocăiască, decât să îşi păstreze reputaţia şi să dea ochii cu Judecătorul nostru fără să se fi pocăit.
Şi calviniştii şi arminienii care cred în suficienţa jertfei Domnului Isus sunt mântuiţi. Opţiunea pentru una sau alta nu este erezie. De ce vrei să acuzi pe cineva de erezie pentru lucruri secundare în care Scriptura permite libertate? Şi de ce vrei să îl aperi pe Iosif Ţon, care neagă suficienţa jertfei Domnului Isus înmântuire, şi se asociază cu eretici notorii a căror învăţături dăunătoare le-am enumerat deja?
Ceea ce numiţi apoi revelaţie, alegerea între o înţelegere sau alta, este cu totul altceva. Este călăuzire, şi nu revelaţie. Ceea ce Iosif Ţon susţine în învăţătura Sa, că Dumnezeu îi dictează lucruri, aceasta este "revelaţie" şi este revelaţie falsă, deoarece Dumnezeu nu ne mai dă altă dictare decât ceea ce o avem în Scripturi. Nu staţi prea bine cu teologia. Dar dacă sunteţi dispus să învăţaţi, nu este nimic pierdut.

Nicolae Rădoi said...

Domnule Anonim,
Exprimarea dv. lasă mult de dorit. Pe blogul acesta nu se încurajeajă exprimări nepoliticoase, sau cu invective, sau cu calificări gratuite. Învăţaţi să vă exprimaţi cu politeţe şi la adresa celor pe care nu îi agreaţi.

Anonymous said...

Domnule Radoi (presupun ca sunteti oltean),
Din punct de vedere al ortodoxiei, baptistii sunt eretici. Va pun din nou intrebarea: Au dreptul ortodocsii sa isi exprime acest punct de vedere pe toate blogurile lor si sa spuna ca baptistii sunt niste rataciti, niste sectari eretici si proroci ai lui Baal? Daca nu, atunci li se ingradeste libertatea religioasa, potrivit logicii dvs din comentariile precedente.

Anonymous said...

Ce parere aveti ca cei de la Oastea Domnului se apropie mult de evanghelici dar se declara in continuare "ortodocsi". Din pct dvs de vedere, Biserica Ortodoxa ar avea dreptul sa-i batjocoreasca in pietele publice, pe arene (ne net) deoarece ei se declara ortodocsi cu toate ca s-au abatut de la linia ortodoxa clasica?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Inalt Prea Sfintitul (Arhiepiscopul Nathaniel) le-a interzis tuturor preotilor ortodocsi din SUA sa detina conturi pe retele sociale (facebook, twitter, Hi5 etc.) sau sa polemizeze pe forumuri online cu alte persoane, asa cum au facut baptistii. Asta este decizia Episcopiei Ortodoxe a Americii si Canadei. Potrivit inaltilor prelati, evanghelicii trebuie lasati sa se razboiasca intre ei. In felul acesta, biserica ortodoxa da dovada de cumpatare si castiga teren in ochii oamenilor.

Nicolae Rădoi said...

Domnule Anonim,
Ortodocşii nu doar că au dreptul să spună despre alţii că sunt eretici, dar o şi fac mereu, în mod constant. Citeşte literatura lor scrisă împotriva pocăiţilor şi vei vedea că îi acuză pe aceştia de erezie. Ceea ce nu este corect e faptul că nu sunt oneşti în felul în care descriu doctrinele pocăiţilor, ci îşi permit să caricaturizeze doctrinele acestora şi să le prezinte deformat.
Văd iarăşi că sunteţi incapabil să faceţi distincţie între critica obiectivă a unei credinţe şi batjocorirea acelei credinţe. Oficialii ortodocşii au dreptul să critice poziţia ostaşilor dacă nu sunt de acord cu aceasta. În ce priveşte batjocorirea, văd că d-ta te-ai angajat de mai multe ori în a batjocori câteva persoane, lucru care a dus la cenzurarea conţinutului acelor comentarii.
Fiecare biserică are dreptul să îşi formuleze poziţia cu privire la spaţiul oferit pe reţelele de comunicaţie contemporane. Cât de înţeleaptă este acea poziţie rămâne de văzut.
Văd că aveţi afinităţi spirituale cu biserica ortodoxă. Ce ar fi să lăsaţi în pace pe evanghelici să se războiască între ei şi să nu mai faceţi propagandă celor lipsiţi de integritate, care şi-au vândut fraţii şi au slujit securităţii! Din nou mi se întăresc bănuielile că slujiţi acel stăpân care dezinformează, incită, batjocoreşte, şi face lucrul acesta tocmai cu oamenii lui Dumnezeu.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nicolae Rădoi said...

Anonimule, Neamule,
Te-am rugat să înveţi buna cuviinţă ca să putem discuta în condiţii decente. Se pare că miopia spirituală te opreşte să vezi realitatea. Sau nici nu mai doreşti să o vezi de când eşti însufleţit de acelaşi duh de rătăcire care e aşa de îndrăgit de cei ce pe nedrept se numesc străjeri. Vezi, să nu rămâi în orbirea asta, căci la sfârşit va fi amar! Te-ai alăturat celor ce promovează falsul. Domnul să aibă milă de tine.

Nicolae Rădoi said...

Pentru Anonimul de la ora 1.36 PM
Ce are condamnarea ereziilor cu unii pe care aţi vrea să îi introduceţi în discuţie? De ce vrei d-ta să îl bagi în discuţie pe un frate păstor care nu are nimic de-a face cu discuţia noastră?
În primul rând că Iosif Ţon a fost condamnat de fratele la care te referi şi de alţi fraţi baptişti nu pentru că a fost colaborator cu securitatea. Aceasta este o poveste veche. El a fost condamnat pentru că s-a asociat cu apostolii Satanei care induc în eroare mase mari de creduli, care nu sunt în stare să discearnă între adevăr şi minciună. Nu ştiu ca alt păstor baptist să fi luat o poziţie aşa ca Iosif Ţon în care să declare că trezirea făcută prin fratele Liviu Olah nu a fost completă. Şi care erau lucrurile care lipseau acelei treziri? Manifestările groteşti ale învăţătorilor străjerilor ce activează la Johannesburg?
Aţi auzit vreodată de vorbele Domnului Isus în care arată viclenia celor ce înghit cămila şi strecoară ţânţarul? Cam aşa ceva faceţi când încercaţi să găsiţi capete de acuzare despre o procedură prin care se oferea un serviciu unuia care putea fi acuzat în mod samavolnic de parazitism, şi treceţi cu vederea erezia lupilor ce vin să sfâşie, dar vă impresionează cu vorbirea în limbi!
Puneţi-vă ochelarii, înainte să fie prea târziu! Încetaţi să apăraţi colaboraţionismul şi erezia, că nu vă stă bine. Sau poate că sunteţi pe acelaşi stat de plată ca şi Iosif Ţon? atunci nu mă mai miră nimic!
May 24, 2011 1:52 PM

Nicolae Rădoi said...

Domnule Anonim (vă stă bine numele),
Cu ce îl scuză pe Iosif Ţon (trădările fraţilor, subscrierea la erezie, etc.)faptul că ar exista păstori duplicitari? Vrei să vii la subiect, sau vrei să dai drumul veninului pe care îl ai împotriva unui păstor pe care nu poţi să îl înghiţi? Nu ţi-a reproşat nimeni că nu ai dragoste frăţească! Nu ai discernământ, sau nu vrei să îl manifeşti, deoarece, aşa cum am spus, se pare că eşti în aceeaşi soldă ca şi Iosif Ţon. Trezeşte-te înainte să stai în faţa Judecătorului drept!
May 24, 2011 2:31 PM

teleaga ion said...

CE spune I TON :pe can ma aflam la seminarul baptist din bucuresti mi-au picat in mina niste carti de teologie liberala Si am devenit ateu si am trait ca un ateu. Cam zece ani a durat treaba asta si dupa aia a fost ordinat la ARAD.Din ordinul cui?In ce priveste pe frPAUL NEGRUT ia pus pe toti sa dea o declaratie notaRIALA .Daca au fost s-au nu informatori.MAjoritatea au mintit.Ce au facut actualii sefi unii copi de informatori!!!!!!!!?

lacrima said...

Frate Radoi, nu stiati ce va asteapta; cei care "tin cu adevarul lor"
va vor pune tot felul de intrebari retorice.
Intra aici doar ca sa-si arate propriile lor idei;
includ nume de pastori, pentru ca devia discutia in spre voa lor "de dialog".
Nu cred ca se merita sa-i bagati inseama,
sunt din Caransebesl sunteti un om drept si sincer; va vor macina bucuria acetia.
Ceea ce s-a spus s-a spus!
se cunoaste bine trecutul unora; insa ei cred ca si cu Dumnezeu te poti juca de-a v-ati ascunselea>
Termenii in care vi s-a scris sunt
ai cuiva care vrea sa va faca vinovat de cite toate; nu e de buna credinta.
Nu-l intereseaza minciuna propagata de unii propovaduitori, spre pierzare; ci are cu totul alte intentii.

lacrima said...

Bu s-ar putea citi comentariile in prima linie, cele noi, apoi urmatoarele?

Nicolae Rădoi said...

Lucrăm la blog, dar ca la început, este mai greu. Aveţi răbdare cu noi.

Nicolae Rădoi said...

Pentru Lacrima
Îi cunoştem prea bine pe aceşti comentatori. Sunt aceeaşi indivizi care sub comunism şi-au trădat fraţii şi acum se simt lezaţi că faptele lor ies la iveală. De aceea încearcă tot felul de divertismente. Domnul să aibă milă de ei, dacă nu cumva şi-au pecetluit soarta ca fiul pierzării.

kis said...

este foarte bine ca au foat oameni gate de sacrificiu pe altarul evangheliei, dar de ce vreti sa luati cununa acum? ce este cu acest taraboi intre pocaiti dupa 20 de ani? cine are de castigat de pe urma acestor dispute ? asteptati judecata lui Dumnezeu, nu incercati sa va faceti singuri dreptate!

Lacrima said...

Domnule Kis,
in primul rind pofta buna;
la desert studiati un pic capitolul in care spune sa ne judream singuri si sa dam afara raul din mijlocul nostru;
dupa aceea beti un pahar de apa, bineinteles;
si cautati mai departe, acolo unde nu ati vazut pina acum, unde ni se spune:
cu astfel de oameni nici sa nu mincati la masa!
probabil de asta mincati la masa singur. :)
Oricum pozava defineste. :)
sa va fie de bine; dupa ce cititi; nu dupa ce mincati;
pentru ca pintecele nu folosesc la gindire. :)

Anonymous said...

Inca nu se cunoaste Cuvintul;
dupa douazeci de ani, sau o suta!
Indicatii ca sa nu mai facem curatirea locului au mai dat-o si informatorii !
Ca sa nu fie dovediti ei, ca si mincinosi, tradatori.
Sunteti cumva rude?
Sau platiti de acelas MAESTRU?

Nicolae Radoi said...

Domnule Kis,
Aceste articole nu au nimic de a face cu câștigarea cununii. Ele au de a face cu stabilirea adevărului istoric cu privire la persecuțiile comuniste. Ele au de a face cu instruirea noii generații cu privire la persecuțiile ce vor veni în curând probabil peste lume. Nici o generație nu este scutită de persecuție. Este datoria noastră morală să arătăm adevărul, deoarece adevărul face liberi pe oameni. Până la ora actuală persecutorii noștri care sunt încă în viață nu și-au recunoscut vina
și nu au scăpat de vinovăție înaintea lui Dumnezeu. Mai mult, unul din ei, care pretinde că scrie istorie, își permite să denatureze istoria reală. Este datoria noastră să depunem mărturie ca toți oamenii să cunoască adevărul. Dumneavoastră vreți ca descendenții dv. să fie mințiți și înșelați de revizuitorii istoriei baptiștilor? Vreți să fie nepregătiți pentru ceea ce va urma? Atunci ascundeți-le adevărul, și le veți ciunti sufletele. Adevărul este așa cum ni l-a prezis Domnul Isus când a afirmat că frate va da la moarte pe frate. Apostolul Pavel a condamnat pe frații mincinoși strecurați printre noi, și care fac rău Evangheliei. Tot el a arătat cât a avut de suferit din pricina acestor frați mincinoși. Oare a vrut și apostolul Pavel să își ia cununa aici? De ce nu a așteptat și apostolul Pavel până la judecata finală? El și-a făcut datoria, așa cum mi-o fac și eu. Gândiți-vă puțin, și treceți de partea adevărului. Este cea mai bună luptă ce o putem duce!

Nicolae Radoi said...

Anonimului, care încă nu a învățat să se exprime cu politețe.
Domnule, te numesc așa, deși nu meriți. Dacă este vorba de sfârșitul de cale, apoi cel mai bine poți evalua calea lui Iosif Țon și sfârșitul pe care el experimentează acum. A lăsat în urmă o trădare a fraților săi între anii 1957-1958, de care spune că s-a pocăit. Să dea Dumnezeu să fie așa. M-aș bucura să se fi pocăit cu adevărat. Tare mi-e teamă că a făcut-o numai pentru a recâștiga încrederea fraților săi și a-i exploata. Oricum, dacă s-a pocăit în 1968, de ce a promis securității că va continua să îi slujească dacă va fi lăsat să plece la studii în străinătate? De ce a acceptat să le dea informații în continuare? El însuși mărturiseșe în dialogul cu Daniel Mitrofan că a făcut o așa promisiune. Apoi, dacă s-a pocăit cu adevărat, de ce în 1973 a dat informații securității despre fratele Alen Scarfe, care culegea informații despre credincioșii persecutați din România? Apoi, dacă s-a pocăit cu adevărat de ce a condamnat pe credincioșii ce luptau pentru libertate religioasă în 1978, printre care și pe subsemnatul? Și de ce, după ce aplecat în America, a dat informații securității prin note personale care au ieșit la iveală ulterior? Unde este stabilitatea lui, din moment ce în decursul anilor a făcut mereu zig-zaguri. A fost alături de Aurel Popescu și Pavel Nicolescu, ca apoi să îi trădeze. Aceia au fost dați afară din cult, iar el a fost avansat. A beneficiat de mișcarea seminariștilor din 1978, dar când a fost numit profesor la seminar a refuzat să intervină în favoarea lui Filip Dincă, ce a fost sacrificat de conducerea Semniarului la cererea autorităților comuniste.
Și acum, la sfârșitul vieții a ajuns să scuipe pe toată învățătura ce a oferit-o în decursul anilor, și în schimb a adoptat o teologie care neagă suficiența crucii Domnului Isus, neagă suficiența Scripturilor, neagă suficiența harului.
Iată un sfârșit de cale la care ar trebui să ne gândim și să învățăm ceva! Cei ce au fost schimbători în timpul vieții, Dumnezeu îi lasă la sfârșit să arate clar că nu s-au ținut strâns de Capul, care este Hristos. Numai un bătut de vânturi poate la sfârșitul vieții să cadă victimă unor învățături eretice ca ale străjerilor. Domnul să aibe milă de ei! Și dacă nu te cercetezi, și nu te pocăiești, vei avea același sfârâșit dezonorant ca și Iosif Țon.

MIHAI M said...

Multiau recunoscut ca au pacatuit unii ca au fost betivi altii ca au furat ca au vinat greselile partenerului.Dar nimeni nu recunoaste pacatul car esta la radacina tuturor pacatelor LACOMIA Acesta este pacatul pe care nu ilrecunoaste nimeni.Se pare canu e condamnat nici de biserica.Daca faci alte pacAte dai da bucluc dar de lacomie e bine sa nu stie nimeni.Totusi in ochii luiDUMNEZEU e un pacat mare .Fundamentul pocaintei este ;umilinta iubire recunoscatoare dragostea de aproapele .Daca nu le avem pe astea avem alte inclinatii naturale;spune apPAVEL;Ei iubesc intunerecul sant iubitori de placeri iubitori de sine2TIM3-2 iubesc banii.Iubesc slava oamenilor.Acesti oameni urasc pe cel Atotstiuitor.Talmacirea este;si nu vreti sa veniti lamine sa aveti viata ION 5-40.Caci eu sant cu luare amine si aud ca nu vorbesc cum ar trebui nici unul nu se caieste de rautatea lui .Si nu zice ce am facut!!!?Este usor sa-ti gasesti placerea in ginduri frumoase in fapte mari de predare in tim ce sentimentul cel mai sigur este inlaturarea EULUI.Acesti oameni care ne dau lectii in continuare ca si cum nu ar fi fost nimic au vreo remuscare de ceva.Se pune intrebarea ;Doreste constiinta lor iertare si dreptate? Cauta ei adevarul in lumina duhului?Au gasito?ESTE HRISTOS IDEALUL LOR!!!!? MIHAI.

elisa said...

Frate Mihai,
mai sunt azi la Caransebes"frati" care invata pe altii, desi au fost informatori?
Puteti raspunde? Ori va e teama?
V-ar "da afara"?. :(
Aveti vreun frate mai drag, care sa fie cald, iubitor si sincer ca fr Chicin?
Cit a fost de pagubita crestinatatea din Carnsebes prin absenta sa din lucrare.
Era pus la colt nevinovat si inima-i singera, dar nimeni nu stia.
Il luasera toti de "cazut"; doar Domnul stia si cu fr Chicin.
As vrea sa stiu ca mai exista macar unul cu care sa pot depana amintiri, macar amintiri cu sfinti.

elisa said...

Fr Kiss, sunteti cumva Iosif Kiss, cel despre are scria Daniel Mitrofan?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MIHAI said...

catre. elisa.M-ati intrebat daca mai stiu si alti 'frati" care au fost informatori si predica si astazi in biserica din caransebes .IN ce priveste predicatorii biseici noastre nu cred ca au fost.UNII nu au studiat la seminarul din bucurestiin timpul comunismului si nici nu au avut functii in cult.Ca mai avem fosti pastori ai bisericii noastre care predica in strainatate pe care unii ai acuza pe alte bloguri dar nu au nici o baza .Astai altceva. Turnatori mai marunti mai exista si acuma citiva la ambele biserici . UNII au fost si membrii in comitet de -lungul anilor.MIHAI. M.

MIHAI said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Radoi Nicolae said...
This comment has been removed by the author.
Mihai said...

MIHAI said...
Cineva vrea sa ne spuna ca fr. RADOI vrea sa il murdareasca pe I. TON. Asa sa fie!!!?Auziti ce spune el: “In anul1955- 1957 pe cind ma aflam la Seminarul Baptist din Bucuresti am citit niste carti de teologie liberala scrise de un ultra liberal, printre care una tradusa in limba romana: UN OM SIMPLU PRIVESTE LA CRUCE. Si am de devenit ateu.” Alta varianta. “In anul 1958 luna mai am scris o scrisoare unuia din studentii care studiau la seminarul din Bucuresti ca am devenit ateu, cu tot ce implica lucrul acesta. Aceasta scrisoare a fost citita tuturor studentilor.” Si mai spunea ca ii pare rau ca si-a pierdut vremea cu "Sarlatanul Isus". Asta o spune intr-o afisare pe forumul grupului" masa rotunda "de pe yahoo intitulata “EU SI SECURITATEA.” Dintr-o autobiografie facuta de DOMNUL I. TON se observa doua lucruri: ca lucra la combaterea crestinismului, si ca era in anul 1963 propagandist comunist. La tribunalul popular al orasului CLUJ se afla cererea de divort a dumnelui cu numarul 3276 din luna a patra ziua 22 1965 de TON ELISABETA. CITEZ : “In primavara anului 1964 a aparut o criza in mine , de natura sentimentala, si m-am despartit de sotia mea si am plecat la MAMAIA ca ghid turistic. Cind eu am cazut de la credinta, mi-am dezamagit fratii. Nu prin modul meu de viata pe care l-am trait in acei ani , incluzind faptul ca devenisem informator al securitatii, ci faptul in sine ca mi-am abandonat fratii.” In anul 1974 dupa o absenta de 10 ani a fost ordinat la biserica IRIS din CLUJ. Ordinarea s-a facut la cererea lui de catre urmatorii: VASILE TALPOS, IOAN DAN si consilierul personal al d-lui SIMION CURE scrie securitatii TRIAN IONESCU (IONEL TRUTA).
June 12, 2011 9:58 AM

MIHAI said...

CIND au fost dEconspirati unii pastori baptisti a aparut un articol in-rtun ziar rominesc;PATRIARHUL BAPTISTILOR IOSIF TON A FOST INFORMATOR. Toata lumea stie povestea cu ALI-BAba si cei patruzeci de hoti. SE pune o intrebare sa fi fost hoti numai cei patruzeci ,Si ALI BABA sa fi fost inger.!!!!!!?

mihail said...

A cazut un stajer ,Cind!!!!?CIND EU aveam 7 -8 ani au sosit Seminaristii urcau la muntele mic o data pe an. Printre ei era unul carte a terminat filologia la CLUJ si a luat examenul cu 10.Sora mamei mele a terminat fliologia la bucuresti SI era cu un an mai mica ca elSi ai spune tatalui meu; il vezi pe al;a cu parul mai cret adic pe IOSIF. T., sa te uiti la el si sa-mi spui ce parere ai de el. PE sora mamei mele o chema Munteanu floare si era profesoara la liceul traian doda din caransebes. SI a predicat domnul I T .EXXTRA ORDINAR. la biserica nr 1 din caransebes .Tatal meu a iesit de la cor si din intimplare sa nimerit in spatele lui .La masa la noi acasa matusa il intreaba pe tatal meu.Na ce parere ai ?Tatal meu care nui placea sa vorbeasca zice;Eram in spatele lui si el ai ;zicea unui coleg TIa placut cum i-am dus in dimineata asta sa vezi cum am sa duc desiara ..

Nicolae Radoi said...

Trist, dar de atunci se vede că a fost un şmecher. SĂ vedem cum o să-L ducă pe Domnul, când va sta înaintea lui la judecată! Domnul Isus a spus: Împacă-te cu fratele tău până eşti pe drum. Dacă ajungi la judecată, vei plăti ultimul bănuţ.
Dar lui Iosif Ţon nu îi pasă de acest sfat al DOmnului, altfel s-ar împăca cu fraţii săi pe care i-a trădat.

MIHAI M said...

Despre strajerul cazut.BIblia ne spune;DEU13;6Ddaca fratele tau ,fiul mamei tale, sau fiul tau ,sau fiica ta,sau nevasta ta care se odihneste la sinul tau,sau prietenul tau pe care-liubesti ca pe tine insuti, te atita in taina,zicind"Haidem sa slujim altor dumnezei!"-dumnezei pe care nici tu nici parintii tai nu i-ati cunoscut DEU.13;7 Dintre dumnezeii popoarelor cari va inconjoara linga tine s-au departe de tine,dela o margine a pamintului la cealalta.- DEU.13.8 Sa nu te invoiesti si sa nul asculti ,sa n-arunci spre el o privire de mila,sa nu-l cruti , si sa nul ascunzi.MICA 4;5Pe cind toate popoarele umbla fie -care in numele dumnezeului sau noi vom umbla in Numele Domnului Dumnezeului nostru, totdeauna si in veci de veci!Pentru ca biblia ne spune cu precizie ce sa facem numai sa citim cuvintul Domnului.Acest domn I TON va ratacii pe multi.!!!!!!

Mihai M. said...

Când mareşalul Antonescu s-a aliat cu Germania fascistă pe la 1940, Cultul Baptist a trecut prin mari greutăţi. Astfel, a venit un ordin ca pocăiţii şi ţiganii să fie deportaţi în Rusia, la Bug. În cazul baptiştilor, cei care ar fi dorit să scape de deportare, puteau face lucrul acesta dacă ar fi trecut la Cultul Ortodox. În vremea aceea bunicul meu, care era patron cojocar şi care avea mai mulţi ucenici şi calfe, era diaconul Bisericii Baptiste din Caransebeş. Fratele Ioan Socaciu a fost acela care l-a ordinat ca diacon pe bunicul meu, Mihai Mihuţ, al cărui nume îl port. Bineînţeles, că bunicul nu a dat înapoi, ştiind că trebuie să suferim pentru credinţă, aşa cum ne-a învăţat Domnul Isus. Nu a întreţinut nici măcar o clipă ideea trecerii înapoi la Cultul Ortodox, aşa cum cereau autorităţile.
Nu acelaşi lucru s-a petrecut cu alţi slujitori ai Cultului Baptist. De pildă, în timpul acela, Ioan Ungureanu, care avea o funcţie în cultul nostru, a trecut la otodoxie şi a fost hirotonisit ca preot ortodox. Din unele surse se înţelege că Ioan Ungureanu a fost prins încălcând legea şi s-a oferit alternativa, ca în loc să meargă la închisoare, să treacă la ortodoxie şi să combată credinţa baptistă. Lucrul acesta ne spune ceva despre subordonarea justiţiei din acea vreme de către Biserica Ortodoxă. Ei bine, pe acest Ioan Ungureanu, care a trădat credinţa biblică, l-au folosit mai marii Bisericii Ortodoxe ca propagandist împotriva credinţei baptiste. Astfel, îl trimeteau din loc în loc să aibe conferinţe în care să atace credinţa baptistă. El a dat un anunţ în ziar prin care chema pe credincioşii baptişti să vină cu el la ortodoxie, că acolo e religia adevărată. Unii l-au ascultat, deoarece voiau să evite prigonirea. Guvernul antonescian răspândea tot mai mult ameninţarea deportării credincioşilor baptişti la Bug.

Mihai M. said...

Bunicul meu a fost anunţat de poliţia de atunci să se îmbrace cu haine groase, şi să aştepte, deoarece va fi ridicat. În situaţia aceea tensionată secretarul bisericii şi casierul au venit într-o seară la noi acasă şi i-au pus pe masă bunicului meu toate actele bisericii şi dosarul de membrii, zicând: “Noi trecem la Cultul Ortodox!” Presiunile se făceau faţă de toţi credincioţii baptişti, dar mai ales faţă de cei ce aveau funcţii de slujire în biserici.
Fratele Marcu Nichifor era funcţionar pe timpul acela într-o gară din Bucureşti. I-au ridicat carnetul şi nu mai era păstor. Siguranţa statului i-a dat un telefon şefului fratelui Marcu Nichifor şi i-au zis: “Lămureşte-l să treacă la Cultul Ortodox!” Fratele Marcu Nichifor nu a aceptat şi drept urmare a venit siguranţa statului şi i-a zis: “Alege din două una: Ori te duci în Rusia, ori te băgăm în puşcărie cu o pedeapsă de 25 de ani!” Fratele Marcu a zis: “În Rusia e prea frig, de aceea prefer să fac 25 de ani de puşcărie, că şi acolo au nevoie mulţi oameni să audă Evanghelia.”
În noaptea când trebuiau să fie ridicaţi Mihai Mihuţ, Marcu Nichifor şi mulţi alţi frati din Cultul Baptist din România, s-a întâmplat ceva. Antonescu a revocat în ultimul moment ordinal de deportare a credincioşilor baptişti. S-a întâmplat aşa cum spune John Bunyan în Călătoria Creştinului despre acel punct al traseului unde de o parte şi alta a drumului stăteau doi lei înfricoşători. Mulţi călători spre cetatea cerească se întorceau înapoi îngroziţi de lei, şi spuneau şi altora să fugă pentru a-şi scăpa viaţa. Creştinul însă a înaintat pe cale, deşi vedea leii în faţa sa. Când a ajuns destul de aproape, a constatat că leii erau legaţi şi nu puteau să facă nici un rău călătorilor care deciseseră să meargă înainte fără să ţină cont de primejdii.
Ordinul lui Antonescu a făcut bine lucrării Domnului din România. Pe de o parte a arătat cine erau falşii credincioşi din Cultul Baptist, adică cei ce au renunţat la credinţă şi s-au alăturat Bisericii Ortodoxe la ordinul autorităţilor. Pe de altă parte, credincioşii care au rămas fideli Domnului au văzut puterea izbăvitoare a Dumnezeului în care s-au încrezut. Oricum Bisericile Baptiste au ieşit din această încercare întărite în harul Domnului Isus.

Nicolae Rădoi said...

Frate Mihai,
V-am publicat comentariul separat pe blog. Este frumos, şi mulţumim încă o dată pentru colaborare.

Petru Anghel said...

Am citit cu mulţi ani în urmă cartea Secta sinucigaşă, o carte ce descrie soarta tragică a mai multor sute de oameni care s-au lăsat seduşi de prorocul mincinos Jim Jones, care i-a determinat pe adepţii săi să îl urmeze în Guyana, unde întreaga comunitate ce l-a ascultat a fost victimă a sinuciderii în masă. Din păcate aceeaşi credulitate pe care am întâlnit-o la discipolii lui Jim Jones o întâlnim la marea majoritate a celor ce se lasă antrenaţi de grupările eretice. Conducătorii acestor grupări eretice, chiar dacă nu pot, sau nu vor să ucidă trupurile ucenicilor lor, le ucid totuşi sufletul.
Jim Jones a avut în tinereţe nişte experienţe foarte interesante. In oraşul Lyn unde locuia erau mai multe biserici aparţinând de mai multe culte. El a trecut cam pe la toate, dovedind multă instabilitate. O vreme a fost apropiat de penticostali, iar apoi de metodişti. Considerând că are vocaţie de a deveni păstor şi nemulţumit fiind de celelalte comunităţi bisericeşti, el a luat hotărârea să înfiinţeze o biserică proprie. La începutul carerei sale de predicator punea un mare preţ pe problemele sociale, antrenând biserica sa în fapte caritabile. Mai apoi s-a orientat spre cei ce trâmbiţau semnele şi minunile, şi s-a lăsat sedus de mişcarea carismatică. În anul 1956 Jones a inaugurat "Templul Popoarelor.” Ceea ce îi atragea pe oameni la el erau “vindecările” sale impresionante ce minunau mulţimile. Pretinzând că are o slujbă de tămăduire profetică unică, el zicea: “E mâna DOMNULUI! În timpul fiecărei slujbe sunt eliminate tumori, în faţa ochilor voştri ologii umblă, orbii văd…” Cât de tentantă era “evanghelia” lui Jim Jones! Ce mulţi oameni au crezut în pretenţiile lui! Ce tristă soartă au avut toţi cei ce l-au urmat în nebunia lor!

Petru Anghel said...

Templul Popoarelor nu este o legendă a secolelor trecute, ci este un fapt real, petrecut foarte aproape de zilele noastre, verificat cu mulţi martori oculari, un eveniment care a distrus vieţile multor oameni ce au dorit să cunoască puterea lui Dumnezeu! Au învăţat ceva oamenii din isoria lui Jim Jones? Nicidecum. Aceeaşi goană după senzaţional e prezentă şi în generaţia noastră. Aceiaşi lupi răpitori vin în faţa mulţimilor şi le promit vindecări şi minuni! Cât întuneric există în lume! Câtă naivitate la cei ce îşi spun creştini! Şi ce mulţi sunt victimizaţi de prorocii falşi!
Deşi a trecut mai mult de 2000 de ani de la pogorârea Luminii, sunt multe minţi care bâjbâie încă în întunerec. Avem şi azi multe personalităţi "marcante," cu educaţie aleasă şi cu dorinţe la fel de legitime ca ale lui Jim Jones de a atrage mulţimile de partea lor şi la ideile lor. Înfluenţa lor însă nu e putere de la Dumnezeu! Cunoştinţa adevărată nu se poate însuşi după metoda grădinii Edenului! Dar cu regret trebuie să constatăm că tocmai acestă metodă e foarte mult întrebuinţată în vremea noastră. Fructul cunoştinţei se culege astăzi din toate grădinile teologice moderne şi se oferă sufletelor ca şi cum ar fi cules din pomul vieţii! In faţa puzderiei de oferte spirituale este bine să nu uităm un lucru, şi anume, că atâta vreme cât ne ţinem de Cuvântul lui Dumnezeu şi implicit de biserica unde Dumnezeu ne-a oferit cuvântul şi harul mântuirii, şi ne-a dat naşterea de sus, suntem pe calea cea bună. Domnul Isus este exact acolo unde ne-a mântuit. El nu ne trimite la prorocii însetaţi de a avea în faţă mulţimi de oameni aftiaţi după semne şi minuni. De fapt christosul mincinos va convinge pe oameni că el e autentic prin semne şi minuni! Îndemnul meu este să fim credincioşi Dumnezeului care ne-a mântuit. Să fim mulţumiţi cu experienţa naşterii din nou, cea mai mare minune ce poate fi experimentată de muritori!

Nicolae Rădoi said...

Frate Petru,
Am publicat cele comentate de dumneavoastră separat pe blog. Ceea ce spuneţi e foarte semnificativ astăzi când mulţi oameni se iau după proroci care ei înşişi au tot trecut dintr-o tabără în alta. Vedem dorinţa acestor proroci de a manipula mulţimile, şi pe de altă parte vedem ignoranţa maselor ce se lasă călăuzite de prorocii falşi!

MIHAI M said...

Apostolul PAVEL scrie CORINTWENILOR"CITdespre mine fratilor , cand am venit la voi, n-aqm venit sa vestesc taina lui DUMNEZEU cu o vorbire sau intelepciune stralucita..."Eu insumi cind wam venit in mijlocul vostru, am fost slab, fricos, si plin de cutremur. Si invatatura mea si propovaduirea mea nu stateau in vorbele induplecatoare ale intelepciuni ci intro dovada, data de DUHUL si de PUTERE". CRedinta asi alege intotdeauna calea cea mai inalta , chiar daca ea costa scump!Dece se umbla astazi dupa senzational.Astazi neam gasit predicatori dupa inima noastra . Cea mai stralucitoare stea a vechiului testamen t este PROROCUL ILIE.Prorocul singuratic.Prorocul da un ultim avertisment"Pina cand veti schiopata de ambele picioare" vers ;21ILIE a gasit un altar in ruina'.ILIE a dres altarul DOMNULUI care fusese sfarimat.Inchinarea inaintea DOMNULUI incetase.Altarul este sinmbolul adorari.Focul lui DUMNEZEU cade atunci cind Uunitatea SPIRITOALA este reala in mijlocul poporului lui.Lucrarea aceasta nu se face nici prin putere, nici prin tarie, ci prin DUHUL meu.Focul a cazut cind prorocul a rostit rugaciunea credintei. ves 36 -37.Intre barea care se pune este :NOI MAI AVEM ALTARE IN FAMILILE NOASTRE.AM PUS CEVA PE ALTAR!!!?BISERICA nu va putea folosi mijloace omenesti,.Succesul BISERICII in slujba lui DUMNEZEU nu depinde nici de taria uni numar mare de oameni bine organizati, si uniti intro actiune comuna, nici de vitejia si de silintele unui individ IZOLAT.!ACEST succes depinde numai de lucrarea DUHULUI SFANT Pentru ca misiunea biserici este supra omeneasca.Uni uita lucrul acesta si atunci biserica nu atinge scopul misiuni care ia fost incredintat.De sigur sau revarsat binecuvintari!!Dar unde sant cei care urmaresc o mie de oameni, si cei doi care pun pe fuga zece mi.DEUTRONOM32-30.De putere divina avem nevoie nu de MASINARIE!!!!Istoria misiuni printre neamuri incepe' "Punetimi deoparte pe BARNABA si peSAUL!!Pe care EU IAM CHEMAT."Acesta este mesajul DUHULUI SFANT.Pe unii cine ia chemat SA TULBURE BISERICILE DOM,NULUI!!?Despre darul cirmuiri:" CINE CIRMUIESTE"sa cirmuiasca cu rivna. Ne trebuie conducatori . plini de viata in BISERICA . Carmuitori nu PORUNCITORI.Oameni care conduc nu imping.COnducatori prin influenta si nu prin pozitie.DUMNEZEUsa ne convinga ca toate lucrurile sunt spre binele nostru.EL este in stare sa ne pazeasca sufletul pe care i l-am incredintat.Dar: SA ard de sete tot nas bea,din apele stricate,Mai bine pling acum un ceas cu DOMNU-IN Partasie.Sa mor de frig , Nu ma-n calzesc la focuri vinovate.Pe unde slugile pindesc,iubiri indurerate.

mihai mihut said...

Cum sa ne pazim de dezbinari!!"VA indemn fratilor sa va feriti de cei care fac dezbinari si tulburari impotriva invataturii pe care ati primito.Departativa de ei"ROM.16-17.Dezbinarea este rodul spiritului rau.Sunt oameni fara HRISTOS in BISERICI. Ei n-au duhul lui isus.De aceia tulbura credinta multora.Hristos a lasat o invatatura simpla si curata.AP PAVEL a predato ma i departe la fel. Vrasmasul care seamana neghina si a ridicat oamenii lui care vor sa dezbine BISERICA DOMNULUI.Gindurile lor sant lumesti si tulbura pacea celor credinciosi. Singura cale de -a scapa de ei este ocolirea. NU discuta cu ei. Nu raspunde intrebarilor lor sucite.Fai sa inteleaga ca tu vrei sa traiesti simplu si curat.Sunt copii a lui DUMNEZEU care vorbesc prin viata si faptele lor. FR TRAIAN DORZ spune :Sarmani alergatori spre moarte priviti cum va-nselati mereu luptind pentru cununa lumi vi-o pierdeti pe-a lui DUMNEZEU.Orbiti de patimi vinovate robiti de-al trupului folos rivniti a lumi fericire si-o lepadati pe -a lui HRISTOS..Lasa-veti maine ce-aveti astazi cum fa-ceti azi cu ce-aveti ieri si-asa va vindeti mintuirea pe -nselatoarele pareri...Utind ca ADEVARUL unic azi nu-l mai stiti de e s-au nui cautind prea multe adevaruri n-ui mai gasiti cararea lui .Si vesnic nu veti mai cunoaste ce este drept din ce-i nedrept si-aceasta va va fi osinda umbla-rii-n drumul ne-ntelept.De-a titea ori sa sp[us aceasta si se va mai striga-n pustiu doar poate cineva asculta cat inca tot nu-i prea tirziou.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nicolae Radoi said...

Anonimule, neamule,
Ai rămas același reprezentant al speciei canine care dă târcoale și așteaptă să își înfigă colții. Când o să învățați disciplina exprimării politicoase și la subiect, o să vă vedeți copmentariile publicate.