Tuesday, July 26, 2011

Cazul Ioan Ungureanu - trădare urmată de regret ca al lui Iuda


Despre acest Iuda al Baptiştilor din România am auzit că avea o funcţie mare în conducerea cultului Baptist, dar fiind în Budapesta, a fost prins cu anumite ilegalităţi pentru care a fost extrădat României. Oficialităţile ortodoxe au folosit această situaţie pentru a-l atrage în tabăra lor, oferindu-i prin procuratură eliberarea şi încetarea urmăririi penale dacă trece la ortodoxie. Ioan Ungureanu a acceptat tranzacţia. L-au folosit pentru propagandă împotriva credincioşilor baptişti. Îl puneau să ţină conferinţe pe la oraşe şi sate unde hulea credinţa baptistă.
A fost interpelat o dată de un credincios baptist, care i-a spus în faţa mulţimii:
            - „Cu câtva timp în urmă spuneai că credinţa baptistă este credinţă biblică. Acum spui că credinţa baptistă este o erezie, şi credinţa Bisericii Ortodoxe este cea adevărată. Când ai minţit?”
Ioan Ungureanu a înghiţit găluşca. Nu mai avea ce să răspundă.

Istoria nu se opreşte însă aici. A venit şi ceasul plecării din lume a lui Ioan Ungureanu. Cei care au fost în preajma lui au mărturisit că a murit îngrozit, spunând că pentru el nu mai există scăpare şi posibilitate de a fi mântuit! Cei prezenţi l-au îndemnat să cheme Numele Domnului Isus, dar el ţipa îngrozit şi spunea mereu că nu mai poate schimba nimic!
Desigur că Biserica Ortodoxă i-a făcut o înmormântare în care popii l-au „dezlegat de păcate şi l-au trecut în rândul drepţilor.”

Ioan Ungureanua fost în rândul drepţilor, dar a trădat pe cei drepţi şi pe Domnul Isus care i-a declarat drepţi pentru blidul de linte oferit de Biserica Ortodoxă, blid care i-a fost fatal ca lui Esau. Cazul lui Ioan Ungureanu ne aduce aminte de alţii ca şi el, care neagă credinţa în care L-au cunoscut pe Domnul Isus şi se dau după vânturile de învăţătură care promit mult, dar în final oferă mizerie.

No comments: