Wednesday, July 6, 2011

Fratele Liviu Ţiplea - Referitor la pozitia noastra fata de fratele Ton

O pozitie din partea asociatiei este “long overdue” si nu vad cum asteptarea poate face lucrurile mai simple. Declaratiile si lamuririle fratelui Ton sunt limpezi in ceea ce priveste optiunea teologica a dansului. Nu inteleg de ce mai e nevoie de alte lamuriri si explicatii. Dacă se pledeaza pentru acceptarea carismaticilor intre noi, atunci as dori sa stiu si eu ca sa-mi reevaluez membralitatea mea in Asociatie.
·       Inteleg grija lui Daniel penru relatii bune cu fratii penticostali, grija care i-o impartasesc si eu. De aceea, consider ca este necesar sa se compuna un document care sa se adreseze acestei probleme si care sa specifice ca problema noastra nu este cu penticostalii ci cu carismaticii. Si daca fratii penticostali se simt jigniti de pozitia noastra si sunt gata sa apere manifestarile bizare ale carismaticilor, atunci nu ne ramane decat sa stam lângă convingerile noastre. Cred, de asemenea, ca in esenta, pozitia noastra trebuie sa fie in armonie cu cea a Uniunii din România.
·       Ar fi foarte nepotrivit sa luam pozitii individuale fata de problema fr Ton. Acest fapt ar crea cu adevarat dezbinare intre noi si ar fi o marturie rea pentru cei din afara. Dar daca luarea unei pozitii din partea asociatiei se amână prea mult, vom fi nevoiti sa luam astfel de pozitii individuale. Si lucrul acesta ar putea fi inceputul destramarii Asociatiei noastre.
Dumnezeu sa se indure de noi si sa ne dea clarviziune si curaj sa stam langa adevar.
Liviu Tiplea 

"Şi voi n-aţi primit un duh de robie ca să mai aveţi frică, ci aţi primit Duhul înfierii..." (Romani 8:15. De cine, şi  de ce se teme preşedintele să facă ce este bine? De ce preferă să creeze dezbinare şi să ofere o mărturie rea pentru cei din afară? Pe când putem aştepta o scrisoare în care să ia poziţie faţă de abaterile doctrinare ale lui Iosf Ţon? Poate cineva să răspundă? 

1 comment:

Albu said...

Cinste fratelui Liviu Ţiplea pentru poziţia tranşantă şi fermă în problema care a fost atâta vreme cocoloşită. Avem nevoie de oameni cu verticalitate în Asociaţie, nu de cei care continuă pe linia compromisurilor vechi.