Monday, July 11, 2011

Vice-preşedintele Asociaţiei declară că este ignorant


Un păstor care are poziţia de vice-preşedinte al Asociaţiei Bisericilor  Baptiste din USA şi Canada (Teofil Cocian), ar trebui să fie în stare să ofere sfaturi cu competenţă, atunci când este necesar. O astfel de situaţie s-a ivit odată cu migrarea lui Iosif Ţon pe păsunile carismatice. Ei bine, tocmai în acest punct vice-preşedintele şi-a mărturisit ignoranţa, şi vrea să includă şi pe alţii în ignoranţa sa:

Problema ridicata de evolutiile recente ale dansului sunt legate de termeni si crezuri cu care multi nu suntem familiari. Va invit la cateva lecturi pe care sa le parcurgem impreuna, pentru ca apoi sa discutam "in cunostinta de cauza".

De când păstoreşte o biserică (peste 25 de ani), vice-preşedintele ar trebui să fie în stare să înţeleagă termeni şi crezuri. Nu de alta, dar este responsabil de turma pe care o are în grijă. În concepţia lui, Iosif Ţon nu poate fi acuzat de învăţătură greşită şi nu este un pericol pentru bisericile Baptiste! Îndemnul de a parcurge cu alţii câteva lecturi este total gratuit. Nu spune care lecturi ar trebui făcute. Evident că nu a citit cartea lui Timotei Pop, şi nici noile învăţături ale lui Iosif Ţon. El se complace într-o naivă ignoranţă în care ar vrea să menţină şi pe alţii.

Schimbând macazul, vice-preşedintele spune că intransigenţa unora faţă de Iosif Ţon ar fi trebuit canalizată diferit, şi manifestată în privinţa disciplinei bisericeşti în Asociaţie.

M-as fi bucurat sa vad aceasta atitudine fata de unii care au trait impotriva principiilor Scripturii, care au tolerat pacat in biserica , care au dus la stingerea Duhului din biserica si biserica s-a injumatatit, dar toate acestea le-am tratat ca si cum nu ar fi treaba noastra.

Ei bine, nu a fost vice-preşedintele odată preşedinte al Asociaţiei? Cine l-a împiedecat să facă ordine şi disciplină în bisericile Asociaţiei? Dacă a ştiut de păcate care erau tolerate în biserici şi a tăcut, el este primul vinovat! Cum poate acuza pe alţii de neveghere, când el a fost în fruntea Asociaţiei şi nu a vegheat în privinţa disciplinei ce trebuia impusă? Şi apoi ce înseamnă argumentul său, şi ce vrea să justifice cu un astfel de argument? Pentru că unii în trecut nu au vrut să procedeze la disciplină bisericească, să îl lăsăm în present pe Iosif Ţon să ducă pe alţii în eroare cu doctrinele sale descoperite recent? Two wrongs don’t make it right! Un lucru greşit nu se corectează cu un alt lucru greşit, evident pentru oricine, însă nu pentru unul care este ignorant.

Şi dacă ţine morţis să facă anumite lecturi ca să nu se exprime în necunoştinţă de cauză, îi propunem vice-preşedintelui să facă lectură în Scripturi şi să citească ce spune Cuvântul despre proroci mincinoşi şi învăţători mincinoşi cari strecoară pe furiş erezii nimicitoare şi prin cuvântări înşelătoare încearcă să obţină avantaje de la credincioşi (îl lăsăm pe el să identifice pe autorul acestor cuvinte, care a avut curajul să condamne aşa aspru pe alţi predicatori! Probabil că dacă trăia în vremea noastră autorul acestor denunţuri ar fi fost pus la punct de vice-preşedintele Asociaţiei!). În plus, nu ar strica să facă un mic studiu pe Cartea Apostolului Iuda, care şi el avertizează împotriva celor ce sunt nişte nori purtaţi încoace şi încolo de vânturi, desrădăcinaţi, stele rătăcitoare. Îi promitem vice-preşedintelui că nu are nevoie de mult timp pentru a sfârşi lectura Epistolei lui Iuda, întrucât are numai un capitol (în cazul în care şi cu această carte nu este familiar). Şi ca să nu mai poată să se scuze că nu este familiar cu termeni şi crezuri îi sugerăm să stăruiască în învăţătura apostolilor, aşa cum făceau primii creştini, ca să poată depista pe cei care zic că sunt apostoli, dar nu sunt.

No comments: