Tuesday, July 12, 2011

UN ALT ARTICOL IMRUMUTAT DE PE BLOGUL IOAN 8...

Loiali fata de Iosif Ton sau loiali fata de Domnul Cristos?


Cum revii la loialitatea fata de Domnul Cristos
Dar cînd a venit Chifa în Antiohia, i-am stătut împotrivă în faţă, căci era de osîndit. În adevăr, înainte de venirea unora dela Iacov, el mînca împreună cu Neamurile; dar cînd au venit ei, s’a ferit şi a stat deoparte, de teama celor tăiaţi împrejur. Împreună cu el au început să se prefacă şi ceilalţi Iudei, aşa că pînă şi Barnaba a fost prins în laţul făţărniciei lor.
Cînd i-am văzut eu că nu umblă drept după adevărul Evangheliei, am spus lui Chifa în faţa tuturor: ,,Dacă tu, care eşti Iudeu, trăieşti ca Neamurile, şi nu ca Iudeii, cum sileşti pe Neamuri să trăiască în felul Iudeilor?
(Galateni 2:11-14)
Loialitatea noastra fata de Domnul Cristos este testata citeodata foarte serios. In versetul de mai sus, apostolul Petru, fiind preocupat de sensibilitatiile crestinilor evrei, cade intru-n act de ipocrizie. El era in vizita la Antiohia din provincia romana Siria, unde se afla o biserica predominant formata din neamuri. Bineinteles ca acolo se afla si Pavel. Petru se bucura de partasia cu neamurile si participa la viata lor de biserica pe deplin, luand masa impreuna cu cei de acolo. Cind insa au venit alti vizitatori din Ierusalim, Petru a decis sa se manifeste ca un evreu si  s-a separat. Barnaba si cu alti evrei credinciosi, vazind ce a facut Petru, au facut si ei la fel, s-au separat si ei. Apostolul Pavel este fortat sa ia o atitudine publica impotriva lui Petru care era apostolul Domnului si reprezentantul bisericii de la Ierusalim.
Petru un credincios smerit, nu rabuvneste, nu se cearta, si nu paraseste brusc biserica din Antiohia.  Dimpotriva, isi reafirma loialitatea lui fata de Domnul Cristos si evanghelia harului, supunindu-se autoritatii apostolului Pavel. Observam ca revenirea la loialitatea fata de Domnul Cristos citeodata se face in urma unor incercari grele.
Cum am fost fortat de Dumnezeu sa redevin loial fata de Domnul Cristos
Domnul mi-a dat harul sa studiez teologia la universitatea Biola care are cel mai bun program de apologetica din SUA. Am avut cursuri cu profesori de marca recunoscuti la nivel national aici. Am fost aproape ca familii cu unul din acesti oameni de seama. Mai mult, acel profesor m-a sprijinit financiar cu o suma modesta cind am fost in Romania in misiune. Este un lucru rar ca un profesor de renume sa sprijineasca financiar un fost elev.
Acest profesor de care vorbesc, a fost influentat de mentorul lui si a scris o carte in favoarea misticismului. M-am documentat si am scris un raspuns la cartea profesorului meu cit si la fenomenul mistic care a cuprins universitatea Biola, inclusiv majoritatea seminarelor teologice din America.http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/104
Pentru mine, profesorii de teologie de la Biola cit si pastori Americani de reputatie mondiala devenisera niste dumnezei. Felul cum am scapat de aceasta idolatrie nu a fost cel mai comfortabil. Dumnezeu m-a trecut prin niste incercari financiare grele pe perioade lungi de timp, incit aburii idolatriei din capul meu s-au evaporat.
Mai mult, am vazut cum copii multor persoane apropiate noua au devenit victimile trairii lumesti din bisericile evanghelice Americane. Acesti copii de romani crescuti acasa cu bun simnt si teama de Dumnezeu, dupa 10 ani de frecventare de biserici Americane au infaptuit toate pacatele de sub cer . Majoritatea pastorilor americani sunt temetaori de oamenii din biserica nu de Dumnezeu. Asa au fost invatati la seminar,  sa aplice metode de marketing in biserica si sa pastreze multimi mari cu orice pret. Fenomenul s-a raspindit si in Romania. Un exemplu recent sunt  conferintele Peniel.
Neavind ce sa mai pierd, am inceput sa spun lucrurilor pe nume cu privire la fenomenul evanghelic American. Am revenit la loialitatea fata de Domnul Cristos, lasind la o parte loialitatea fata de personalitati evanghelice Americane, frati abatuti, sau fata de falsi credinciosi.
Ereziile si comportamentul lui Iosif Ton il califica pentru excludere fara negocieri
Este bine sa ne reamintim citeva din ereziile grave a lui Iosif Ton. El promoveaza o relatie abominabila cu Domnul Cristos in care credinciosul sau credincioasa individual este mireasa personala a lui Cristos. Ton indemna pe nevasta unui pastor sa se duca la intilnirea cu Domnul Cristos si sa se sarute si sa se mangie cu El (vezi “Umblarea cu Dumnezeu, in unire cu Isus Cristos, sub calauzirea Duhului Sfant” p. 314,315). Asemenea lucruri fac parte din adincimile Satanei.
Ton ataca unitatea Noului Testament spunind ca invatatura Domnului Isus se afla numai in Evanghelii, iar restul Noului Testament este invatatura despre Domnul Isus. El vrea sa insinueze ca epistolele nu au aceeasi autoritate ca Evangheliile. Scopul acestei erezii este subminarea lucrarilor Reformei prin Martin Luther, care a readus la centru mantuirea numai prin credinta in jertfa de la cruce.
In alt context, Ton mai afirma ca boliile sunt urmarea posesiunii demonice si ca e nevoie ca, credinciosii sa fie exorcizati in vederea vindecarii. Pe blogul Strajerilor el s-a declarat carismatic si a devenit membru deplin al acestei organizatii apostate. In plus, a mintit public spunind in biserici Pentecostale ca Baptistii l-au dat afara, cind in realitate el s-a retras imediat ce ii s-a dat pe fata ereziile.
Iata concluziile pastorilor Baptisti de pe coasta de vest a SUA si Canada: “Dinsul a parasit in mod rautacios una din bisericile RBA unde era membru, fara sa ne dea sansa sa intervenim”… “ne exprimam ingrijorarea profunda si dezacordul fata de invatatura teologica neBiblica si periculoasa pe care fratele Iosif Ton o propavaduieste”… “a raspindit zvonul ca ar fi fost exclus din rindul Baptistilor, lucru neconform cu realitatea”… “sa inteleaga ca drumul care se afla este neBiblic, periculos, si un exemplu negativ pentru intreaga fratietate Romana”. Textul intreg il gasiti aici: http://rbabiserici.blogspot.com/2011/07/informatii-si-incercari.html
Avind in vedere lucrurile de mai sus, singura decizie Biblica este excluderea lui Iosif Ton, pana la o pocainta autentica din partea lui, insotita de dovezi palpabile.
Asociatia Baptista Romana din SUA si Canada
este pusa in fata unui test de loialitate fata de Domnul Cristos
Testul de loialitate fata de Domnul Cristos al asociatiei amintite aici este excluderea lui Iosif Ton, ca o consecinta a ereziilor grave si faptelor enumerate mai sus. Uniunea Baptista din Romania a actionat prompt si Biblic, excluzindu-l pe Iosif Ton http://www.uniuneabaptista.ro/stiri/view/id/104 . La fel a facut si Vocea Evangheliei printr-o decizie a adunarii generale al actionarilor. Votul de blama a fost dat aici si de cultul Pentecostal si  Crestinii dupa Evanghelie. Deci intreaga suflare evanghelica din Romania a actionat corect si la unison. Speram ca si fratii romani din America sa faca la fel, si sa treaca testul loialitatii fata de Cristos, aratind ca mai important decit Iosif Ton este onoarea Domnului nostru si a Evangheliei Sale.
Pastor Paul Dan

3 comments:

Anonymous said...

@"a raspindit zvonul ca ar fi fost exclus din rindul Baptistilor, lucru neconform cu realitatea”… @"Uniunea Baptista din Romania a actionat prompt si Biblic, excluzindu-l pe Iosif"
L-a exclus sau nu Uniunea/ S-ar putea sa va hotariti?

Nicolae Rădoi said...

În privinţa membralităţii nu l-a exclus nimeni, ci el şi-a retras membralitatea din Biserica Baptistă din Portland, înainte de scandalul cu străjerii. În privinţa relaţiilor cu Uniunea Baptistă din România, aceasta, înţeleg eu, i-a retras ordinarea ce a primit-o în cultul baptist, sau dreptul de a mai vorbi ca un predicator baptist. Şi ar fi putut face lucrul acesta pur şi simplu pentru că Iosif Ţon vorbea în numele baptiştilor pe când el nu era membru în nici o biserică baptistă (nu pentru că fusese dat afară, ci pentru că el renunţase la membralitate).Cel mai bine e să adresaţi întrebarea fratelui Paul Dan pe blogul său.

Anonymous said...

Va multumesc pt raspuns. Dar autorul articolului, PD, se contrazice singur. Mai intii preia acuzatia formulata in comunicatul lui Brinzei si apoi spune ca de fapt Tzon a fost exclus, deci Brinzei nu spune adevarul, dupa afirmatia din final.