Wednesday, July 13, 2011

Vice-preşedintele cere să nu ne grăbim… Exact ca şi preşedintele! Oare au fost înţeleşi?


În timp ce unii păstori ai Asociaţiei Bisericilor Baptiste din SUA şi Canada au pledat ca Iosif Ţon să fie condamnat pentru abaterile sale doctirnare, Vice-preşedintele Asociaţiei (Teofil Cocian) îl ridică în slăvi, şi condamnă pe cei care îi arată poziţia doctrinară greşită. Cum altfel să înţelegem cele scrise de el?

Condamnarea rapida a fratelui Ton da de banuit ca sunt si alte motive care mocneau undeva in ascuns si care poate sunt mai mult de ordin personal decit de ordin doctrinar. Spun aceasta pentru ca fratele  Ton ne-a promis ca in zilele urmatoare ne va scrie si ne va explica lumina doctrinara pe care o are cu privire la inbratisarea acestei miscari de trezire din Romania . Noi fara sa asteptam ne-am grabit, parca sa nu pirdem ocazia, sa-l acuzam si sa-l condamnam in toate felurile. Nu va grabiti.

Din cele scrise pricepem că în înţelegerea vice-preşedintelui cei care l-au expus pe Iosif Ţon au o vendeta personală cu el, deci nu trebuie luaţi în serios. De cealaltă parte, Iosif Ţon are “lumină doctrinară” şi de aceea trebuie crezut şi înţeles când “a îmbrăţişat” mişcarea “de trezire” a străjerilor. Dacă vice-preşedintele nu ar şti să citească, ar fi scuzabile spusele sale. Dar când informaţia îi este pusă la vârful degetului mic, nu avem nici o înţelegere pentru ignoranţa voită sau nevoită în care se complace cu privire la Iosif Ţon şi la străjeri.

Atât Marius Cruceru, cât şi alţi observatori ai fenomenului străjerilor au arătat cu clipuri audio şi video ereziile străjerilor, printre care primirea cu strigăte de Aleluia a “luminii doctrinare” propovăduite de asociaţii lui Chris Oyakhilome care au învăţat pe străjeri (şi străjerii au acceptat aceste învăţături) că noi suntem hristoşi la fel cum a fost Isus, că noi suntem dumnezei (doar suntem copiii lui Dumnezeu, şi Dumnezeu naşte dumnezei) şi putem crea cu cuvântul gurii noastre tot ce vrem, la fel ca Dumnezeu, etc.
Iată afirmaţiile la care străjerii au subscris cu Aleluia şi Amin:
            You are Christ (tu eşti Hristos)
            You are savior (tu eşti mântuitor)
            You are God (tu eşti Dumnezeu)
            You are a life giving spirit (tu eşti un duh dădător de viaţă) Sentinţele enumerate se adresau ascultătorilor străjeri care le aprobau cu Aleluia! şi Amin!, acceptând că ei sunt hristoşi şi dumnezei şi duhuri dătătoare de viaţă!

Din moment ce aceste învăţături au fost îmbrăţişate de străjeri şi Iosif Ţon a îmbrăţişat mişcarea străjerilor, atunci putem deduce care este “lumina doctrinară” pe care vice-preşedintele o aşteaptă de la Iosif Ţon. Timotei Pop a arătat în cartea sa că şi Iosif Ţon are aceeaşi doctrină ca şi străjerii, şi anume că noi suntem dumnezei! Pentru vice-preşedintele Asociaţiei Bisericilor Baptiste din USA şi Canada mişcarea străjerilor este una de trezire spirituală!

Cu ce autoritate cere el păstorilor Asociaţiei să nu sancţioneze pe Iosif Ţon? Cu aceeaşi autoritate cu care preşedintele (Daniel Branzai) a cerut şi el să nu ne grăbim. Amândoi au probleme majore în domeniul doctrinei, din moment ce cred că mişcarea celor ce se proclamă pe ei înşişi ca fiind hristoşi este o mişcare de trezire, iar pe Iosif Ţon, care a îmbrăţişat această mişcare, îl prezintă ca pe un mare om neînţeles de epoca sa!

Pe când să aşteptăm o declaraţie de adeziune la mişcarea străjerilor din partea vice-preşedintelui, şi, de ce nu, şi a preşedintelui, din moment ce nu este înţelept să piardă valul  “trezirilor” străjereşti? Ce, numai Iosif Ţon să intre în istorie ca străjer?

4 comments:

Mihai said...

În legătură cu Uniunea Bisericilor Baptiste din România, pentru mine lucrurile sînt clare. Uniunea a stat un timp, a analizat lucrurile pe care a început să le practice domnul Iosif Ţon şi a acţionat promt. Circulara a fost citită în bisericile noastre din România.

Nicolae Rădoi said...

Frate Mihai,
era de aşteptat ca Asociaţia Bisericilor Baptiste din Statele Unite şi Canada să acţioneze la fel, deoarece Iosif Ţon a încălcat în picioare învăţătura bisericilor baptiste şi s-a asociat cu nişte sceleraţi şi eretici de clasă! Inacţiunea preşedintelui şi a vice-preşedintelui, ba mai mult, încercarea lor de a-l scoate basma curată pe Iosif Ţon miroase greu.

vechile carari said...

Nimic nu este la intimplare!
Da, "ceva" face pe cei doi: presedinte si vice ,sa fie de partea ereziilor tonesti.
Poate acum se vor afla mai multe.
Vremuri grele traim, daca mai marii
nostrii au ajuns robii marelui invatat Iosif Ton, si nu ai lui Cristos.

Nicolae Radoi said...

Pentru Vechile Cărări,
Cei doi nu îşi dau seama câţi membrii ai bisericilor Asociaţiei sunt mâhniţi de felul în care au condus şi conduc lucrurile. Necazul e că prea puţine voci au protestat până acum, ceea ce i-a făcut să îşi urmeze netulburaţi cursul. Să sperăm că "the silent majority" va face să i se audă vocea. Am aflat recent că fratelui Ioanaş i s-a pus pumnul în gură când a arătat ceva din felul în care preşedintele Asociaţiei tratează pe cei care nu au fost de acord cu lipsa lui de principialitate în tratarea problemei Iosif Ţon. Fratel Ioanaş doar a protestat că s-a tot tergiversat problema, şi dintr-o dată s-a trezit cu ameninţări şi apoi somări să nu cumva să spună ce ameninţări a primit. E o ruşine că oameni din conducerea unei Asociaţii cum e cea a Bisericilor Baptiste sunt lipsiţi de caracter şi demnitate.